No jestem na prawdę pozytywnie zaskoczony.
Widać że pan Pasikowski chce zrobić jak najlepsze kino akcji z taką obsadą to na pewno nie wyjdzie kicha.
Pazura, Linda, Dorociński, Fabijański, Frycz, Schuchardt...
Teraz wystarczy tylko czekać na zjawienie się Żmijewskiego w roli Wolfa i będzie idealny film.
Uważam że to będzie jeden z najgłośniejszych filmów, ostatnich lat.
Wszyscy aktorzy wychwalają scenariusz i gwarantują że nie będzie to lipa, ale konkretny film trzymający w na pięciu jak dwie poprzednie części, co mnie cholernie cieszy i trzyma ich za słowo, a wierzę że Dorociński w byle shicie nie zagra.
Nie boję się o Fabijańskiego, wiem że dostanie konkretną rolę, na darmo nie zwiał do Pasikowskiego, ten na prawdę potrafi wycisnąć za aktora najwięcej ile się da... Tutaj będzie podobnie.
Na początku myślałem że Sebastian zagra podobną postać do Wolfa, ale okazuje się że będzie gliną, czyli kolejnym psem.
Teraz nasuwa się pytanie, kogo Pasikowski jeszcze ściągnie do tego filmu, bo tutaj na prawdę odkrywa karty i co raz bardziej zaskakuje, bo kto by pomyślał że Dario zjawi się w obsadzi :D Mam nadzieje że w Psach też dostanie jakąś kultową rolę na miarę Stopczyka, czy innego Bienia :D
Czekać tylko na dalsze newsy :)
O filmie z pewnością będzie głośno, ale czy będzie to, aż tak nośny temat jak w przypadku chociażby "Kleru"? Szczerze wątpię.
Nawet jakby scenariusz był lipny to aktorzy i tak, by chwalili, bo w umowie mają pewnie zapisane konkretne punkty dotyczące promocji.
Ale nie oszukujmy się po zdjęciach widać że nie będzie z tego raczej lipy.
Od samego początku widać że to ma przypominać film akcji, a nie jakieś bajki od Vegi.
Pasikowski tego nie schrzani, ogólnie widziałem gdzieś na IG fotki, ale z jakieś niezależnej sceny gdzie akcja wygląda Bardzo fajnie, profil tej pani nazywa się dianqtutam i chyba współpracuje przy filmie Pasikowskiego.
Wydaje mi się że to będzie gruby temat, z pewnością ci którzy oczekują klimatu z Dwójki czy Jedynki tego nie dostaną.
Mamy inne czasy, inny wiek itd. Tutaj trzeba pogodzić się z tematem że Polska Policja się zmieniła.
Wiem że ten film i Historia tego filmu na bank nie będzie lipna, Pasikowski to mądry typ nie zbłaźni się jak Vega.
Kler to całkiem inna Historia, tutaj chodzi ogólnie o klasykę.
Ludzie będą chcieli to obejrzeć mimo wszystko, ci z tamtego wieku i ci z tutejszej ery, większość młodych ludzi odpala sobie stare klasyki typu Psy, więc z pewnością to przyciągnie nawet młodzież :) Wierzę że Władek nie zrobi kaszany, na darmo nie wkręca w to Frycza, Dorocińskiego i innych aktorów, najwidoczniej musi mieć konkretne dla nich rolę.
Nie zdziwię się jak Stopczyka ściągnie do tego filmu, ale wiadomo że Edward młody też nie jest i czy mu się chce wgl. filmach grać, ale byłoby mega zaskoczenie jakby zagrał.
Stroińskiego bym tu też jeszcze widział w jakimś epizodzie i mogę umierać, nic więcej już od tego filmu nie oczekuje.
No i Wolf ma być też oczywiscie, bo bez niego też sobie jakoś to nie wyobrażam.
Zastanawiam mnie też kto będzie odgrywał kobiece rolę :) bo jak na razie nie mamy ani jednej potwierdzonej.
I ogólnie chciałbym jeszcze zasugerować.
Patrzcie na premierę filmu, dopiero 17 Stycznia to szmat czasu, widać że szlifują to pomału i bez pośpiechu, a jak to mówią gdy ktoś się śpieszy i robi coś na chama... to wiadomo co z tego będzie :) ... Więc ucieszyło mnie to gdy zobaczyłem datę realizacji tego filmu :)
Zdjęcia do "Pitbulla. Ostatniego psa", którego realizował Pasikowski, rozpoczęły się 12 września, a premiera miała miejsce 15 marca 2018. W tym przypadku zdjęcia rozpoczęły się pod koniec czerwca, a premiera będzie w styczniu. Okres realizacji w sumie podobny. Zdjęcia chwilę trwają, potem trzeba wszystko odpowiednio poskładać i dać sobie czas na promocję. Po zakończonych zdjęciach pozostanie tylko kosmetyka, bo nikt przecież nie będzie się tu bawił w jakieś dokrętki czy poprawianie czegoś na ostatnią chwilę. Normalny okres do premiery, więc nie widzę powodu, by robić z tego jakieś cudo i nie wiadomo jakie szlifowanie, bo przecież nie będą siedzieć na planie do grudnia. Zdjęcia pewnie lada dzień się skończą. Wizualnie na fotach dobrze to wygląda, zobaczymy jak będzie z resztą, w szczególności z tym Fabijańskim.
Jednak wolę być dobrej myśli, ewentualnie się zawiodę :)
Ale na Ostatnim Psie się nie zawiodłem, bo miało to cudowny klimat, w szczególności początek filmu.
Tylko później wątek z Dodą to osłabił i wyszła z tego lekka paplanina, ale na całe szczęście nie był to tak tragiczny film bo Władek wyciągnął z tego jak najwiecej mógł :) Nawet dał solidną rolę dodzie, ale no jak wiemy z niej aktorki dobre nie da.
No możliwe, zdjęcia pewnie potrwają do Października, ewentualnie Listopada, zależy jaki klimat będą chcieli przekazać.
Tylko jedno mnie zastanawia z tymi Fabijańskim, czemu zwie się " Damian " .
Myślałem że będzie nosił jakąś ksywkę jak Dorociński, a tu zwyczajnie Damian, albo to będzie jego krótka rola w tym filmie, albo zaciągną jakiś dziwny wątek z nim, bo aż dziwne że typka będą wołać Damian.
No zobaczymy mi jednak coś mówi po tej ksywie że albo będzie krótka rola, albo będzie jakiś taki wątek.
Linda, Pazura, Fabijański, Dorociński. Tak wygląda main cast, więc będzie miał dużą rolę, jedną z głównych.
Tego, że na razie jest podane tylko jego imię bym się nie czepiał. Promocja dopiero startuje, więc nie będą wszystkich szczegółów odsłaniać od razu. W filmie wyjdzie jaki ma stopień i jak się dokładnie nazywa.
Jak już jesteśmy przy ostatnim "Pitbullu" to dla przykładu powiem, że w materiałach promocyjnych przed premierą o roli Cezarego Pazury było wiadomo, że będzie miał ksywę "Gawron", ale nic nie było podane czy wzięła się ona od nazwiska czy czegoś innego. Film wszystko wyjaśnił, więc zakładam, że tutaj będzie podobnie. Będzie się nazywał Damian Iksiński i nie ma co się o to spinać w sumie.
Jeden z użytkowników jakiś czas temu ukuł teorię, że Fabijański może wcielić się w rolę syna Franza, który był w Ameryce lub syna Morawca, więc rzucając od razu Damian Maurer albo Damian Morawiec odsłoniliby dość dużo z fabuły takim ruchem, więc póki, co można się tylko zastanawiać.
No masz rację, też tak sądzę bo jeśli mieliby zdradzać wszystkie szczegóły to byłaby kicha a nie niespodzianka...
Po zdjęciach raczej widzę że będzie chyba antyterrorysta, albo kimś wyspecjalizowanym w tej dziedzinie, bo dokładnie widać że operują snajperką to najprawdopodobniej będzie kimś takim.
Jeśli ma mieć główną rolę to z pewnością będzie kimś ważnym, no zobaczymy.
Czyli po Lindzie i Pazurze wygląda na to że drudzy którzy będą grali drugie skrzypce to Fabijański i Dorociński :)
Można gdybać, niech potwierdzą obecność Wolfa i będzie idealnie :)
Jak chciałbym w obsadzie nowych Psów zobaczyć jeszcze jednego twardziela, a mianowicie Eryka Lubosa :)