PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=835816}
6,4 51 tys. ocen
6,4 10 1 50673
4,3 35 krytyków
Psy 3. W imię zasad
powrót do forum filmu Psy 3. W imię zasad

Nawet jeżeli Franz napiłby się odrobinę tej kawy to nie przeżyłby tego wbrew temu co sądzą zwolennicy tego, że może być 4 część. Właśnie o to chodzi w całym filmie i motywacji Franza. Franz dobrze wie, że jest już po nim (scena jak czyta o Litwinience i łączy fakty , potem wymiotuje , pluje krwią a Nowemu mówi, że napił się benzyny). Ważna jest scena na balkonie, kiedy Nowy mówi do Franza o tym, że nikogo nie obchodzą tacy jak Oni, z tym że Franz był mordercą a Nowy nie zrobił nic złego. Franz w pewnym momencie chce odkupić winy i pomóc jedynemu przyjacielowi jakiego miał - ponieważ sam i tak miał umrzeć ale chciał ochronić rodzinę Morawców przed zemstą GRU jeżeli nie dostaną pieniędzy Sawczuka.Film jest okrutny i pokazuje, że życie nie jest kolorowe. Film pokazywał różnicę miedzy pokoleniami. Było to pożegnanie starej gwardii. Waldek umiera jak pies mimo, że służył już w Policji, która zamordowała mu syna a Franz wysyła pieniądze jego rodzinie (oraz paczkę dla Moralesa - w końcu spędził w nim sporo czasu w więzieniu ) a sms od nieznanego numeru, że Morales nie żyje, potwierdza otrucie Franza i jego zgon

ocenił(a) film na 8
karol932121

>>>Nawet jeżeli Franz napiłby się odrobinę tej kawy to nie przeżyłby tego wbrew temu co sądzą zwolennicy tego, że może być 4 część.<<<

Dokładnie tak jest jak piszesz. Prędzej ewentualnie Morawiec mógłby przeżyć, bo w filmie nie jest centralnie pokazane jak dostaje śmiertelnego strzała, tylko w tamtej scenie jest jak przystawia Witowi colta do podbródka, pojawia się Cegielski, od do niego strzela, ale nie trafia, bo Cegła się chowa, a wtedy Nowy jakby zionie ducha niczym Metyl w "PitBullu. Ostatnim Psie".
Natomiast Franz i historia wypicia kawy jest na tyle jasno przekazana - gadka z Jakuszynem na początku o tym jak smakowała poranna kawa, przeglądanie info o Litwinience, rzyganie i plucie krwią, końcówka przed zastrzeleniem Jakuszyna z pytaniem o tę kawę, no i ten SMS o Moralesie - że jest wyjątkowo sugestywne, iż Franz w tej wannie, po usłyszeniu że kasa trafiła do Morawców, zwyczajnie umiera.

hbk06_qbas

a sms prawdopodobnie był od klawisza "Nie podam, bo twój kolo z celi zmarł wczoraj. Tydzień pluł krwią, szkoda Moralesa. Paczka jest u mnie na bramie"

ocenił(a) film na 5
karol932121

Właśnie ogladałam na Canal+ i treść SMS była inna niż tu zamieszczacie. Udało mi się tylko przeczytać 1 zdanie gdzie jasno było napisane że to nie polon. Nie zdążyłam reszty. Czy mógłby ktoś przytoczyć tekst tego smsa?

ocenił(a) film na 7
stokrotka23

Też obejrzałem na canalplusie. Treść smsa jest dokładnie taka jaką wyżej napisał Migmag