PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=835816}
6,4 51 tys. ocen
6,4 10 1 50673
4,3 35 krytyków
Psy 3. W imię zasad
powrót do forum filmu Psy 3. W imię zasad

Poprawność polityczna i obecne trendy zabiją ten film. Parcie na szybką akcję jak u Vegi i ograniczenia w tekstach przez poprawność raczej nie stworzą filmu kultowego jak w poprzednich częściach. Ale mam nadzieję że się mylę!!! :)

janusz_szumowski

A co to znaczy zrobić film "kultowy" w obecnych czasach? Wszystko weryfikuje czas, ale by tak się stało dana produkcja musi reprezentować wysoki poziom i przede wszystkim pokazywać coś nowego lub mocno zaskakiwać ukazując temat z innej strony.

Czy dzisiaj w dobie masy filmów, ich dostępności i znajomości wszelkich motywów i schematów można jeszcze zrobić film kultowy, który będzie wspominany po wielu latach przez widzów? Pewnie można, ale będzie to znacznie trudniejsze, by nie powiedzieć, że niemożliwe, bo zwyczajnie coraz trudniej zaskoczyć publikę. To nie czasy na przełom. Ludzie wszystko już widzieli. Może być dobry scenariusz, aktorstwo, ciekawe postacie i odpowiednia strona techniczna, widzowie nawet będą doceniać za wykonanie, ale i tak powiedzą - to już było.

Jeśli wyjdzie z tego bardzo dobry lub dobry film to już będzie pozytywnie i myślę, że to zdrowe podejście do tematu. Czy będzie tu parcie na szybką akcję? Wątpię. Puścili zwiastun w którym ukazali pewnie wszystkie widowiskowe sceny, by nie ujawniać nic z fabuły, dialogów czy tekstów. Taki kierunek mi się podoba, bo wrzucili minutowy teaser na smaka bez wywalania wszystkiego od razu, a można było zrobić trzyminutowy zwiastun i wszystko w nim pokazać, ale nie o to przecież chodzi.