PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=835816}
6,4 51 tys. ocen
6,4 10 1 50673
4,3 35 krytyków
Psy 3. W imię zasad
powrót do forum filmu Psy 3. W imię zasad

Dziś wyszła kolejna część zwiastun PSY III.
No i przeanalizowałem cały zwiastun i od sceny 0:52 do 0:54 mamy tajemniczą kobietę która idzie pomiędzy jakimś gangsterami, jej twarz nie wygląda na jakąś zbytnio zachwyconą A co najlepsze w tle jest Wolf stoi za jej plecami tylko tło jest rozmazane.
Stoi tam jeszcze jakiś młody chłopak? Syn Wolfa? Możliwe ale widać że ta kobieta będzie kimś kluczowym i oczywiście od razu wpadło mi do głowy że to może być Angela lub Nadia prędzej to drugie, dlatego taka scenka i co najdziwniejsze pojawiła się od razu po scenie z Witem, dziwna sprawa może bym to olał ale kompletnie nie rozpoznaje tej kobiety w obsadzie.

ocenił(a) film na 8
ambrose123

Mnie bardziej interesuje inna kwestia. Co się stało z milionem baksów Sawczuka?

ocenił(a) film na 7
Halconnegro

Ewidentnie ktoś je zaje*** albo władze tamtejsze dlatego dostaniemy epizod że Stopczykiem... Albo Nadia albo sam już nie wiem kto, ktoś na pewno ale kto ;)

ocenił(a) film na 8
ambrose123

Zauważcie, w jaki sprytny sposób p. Pasikowski wykorzystał dziurę logiczną z Psów 2. Po zabójstwie Sawczuka było ujęcie na pustą walizkę sugerujące, że Franz zabrał kasę i ustawił się za nią w Nowej Zelandii. No ale z drugiej strony, jak go Nadia rannego prowadziła po schodach to żadne z nich nie trzymało reklamówki czy innej przepastnej torby, w której zmieściłoby się milion dolców. Taka pierdółeczka, a jakże zręcznie wykorzystana do być może zbudowania jednego z głównych wątków kolejnej części.

Halconnegro

Przecież Fanz zabrał ten milion i "wyjechał" :)

ocenił(a) film na 7
PanKracjusz

No a teraz ma dziury w głowie i nie pamiętam że je zabrał.

ambrose123

Moim zdaniem to nie jest Nadia ani Angela. Prawdopodobnie w tej scenie Franz wypytuje o Wolfa jego aktualną partnerkę, z tyłu stoją jego dzieciaki, a na trzecim planie właśnie nadchodzi z lasu Radek z siekierą.

ambrose123

Ta kobieta to nie Nadia i nie Angela. Twarz wyraźnie widać i mi nie pasuje do żadnej z nich. Naprzeciw niej nie stoją gangsterzy, a Franz i Panicz, co można wywnioskować po materiałach z planu, bo to ten moment, gdy we dwóch jadą pogadać z Wolfem. Ewidentnie widać, że to rodzina Radosława. On, jego kobieta, syn i córka.

ocenił(a) film na 7
PanKracjusz

Tak to jest chyba najmożliwszy i trafny scenariusz.

ocenił(a) film na 7
PanKracjusz

Chyba jednak nie będzie ich łączyć zwykła relacja... Bo ta babka w najnowszym zwiastunie płacze po czym Franz odchodzi, chyba obca baba na widok Franza by się nie wzruszyła?

ocenił(a) film na 8
ambrose123

A może legenda Franza Maurera wyprzedza jego samego i ta kobieta po prostu się go w jakiś sposób obawia? Pewnie słyszała o nim co nieco od męża zanim ten stał się poczciwym drwalem.

ambrose123

Może to być Sara.

ambrose123

Wcześniej nie brałem tego pod uwagę, ale zmieniłem zdanie. Fakt, że Pani pojawiła się w kolejnej migawce oraz wywiad z Pasikowskim, w którym mówił o jednej ''obsadowej skazie'' w tej części, w związku z kimś, kto rozstał się z kinem na dobre i nie zamierza już do niego wracać sprawiły, że zacząłem podejrzewać, że to rzeczywiście może być Nadia. Dziś zobaczyłem fragment Polsatowskiego spotu reklamwego ''Psów'' w którym Linda opowiada swoim bohaterze. Pojawiło się kilka migawek z filmu, między innymi fragment z ową kobietą w którym mówi: ''Strzała''. Zgłupiałem, ale wychodzi na to, że to jest jednak Angela!

ocenił(a) film na 1
Lolbol

Szkoda, jeśli faktycznie nie będzie grana przez Panią Jaskółkę. Zwłaszcza, że Pani Jaskółka trzyma sie.. ehmm, nieźle :D

ocenił(a) film na 7
Lolbol

A nie mówiłem? Wiedziałem że ta kobieta kogoś mi przypomina.
Dobrze ją dobrali i cieszę się że to powrót do jedynki i przywrócenie jej postaci, to dobra decyzja jedna z najlepszych, to nasz Pasikowski zaskoczył.
Druga sprawa co z Nadią? Jak wytłumaczą jej nie obecność może rzeczywiście spiknęła się z bratem Franza.
Trzecia sprawa kogo będzie grała Jaskółka? Może byłą żonę Franza, czuje że czeka nas wiele niespodzianek.

Ale i tak najlepszy moment kiedy to Franz wpierdziela zupę w klubie go go

ambrose123

Jeżeli kobieta o której mówimy wciela się w postać Angeli to znaczy, że Jaskółki w filmie nie będzie. Jaki sens miałoby to, że gra tam kogoś innego niż Angela?

ocenił(a) film na 7
Lolbol

Tylko że ona gra Angele samo strzała miało zasugerować widzą że to ona...

Lolbol

Nie warto dyskutować z Ambrożym. On żyje w swoim świecie :)

ocenił(a) film na 7
PanKracjusz

No z Tobą również bo wiecznie piszesz te swoje teorie... Pisałeś że nie będzie Wolfa, nie będzie Angelii A wychodzi na to że obaj będą :) wypisujesz że mam swój świat A wyszło na moje, chcesz docinać to odcinaj ale nie wiem o co się przyczepiasz, pozdrawiam legendarny userze.

ambrose123

To co pisałem konkretnie argumentowałem i nie było przypadku, że coś sobie skrobnąłem na forum, "bo tak" bez uzasadnienia.

1. Żmijewski grał w pierwszej i drugiej części. Biorąc pod uwagę świat "Psów" oraz fakt, że wielu bohaterów poszło do piachu to był liczącą się postacią w całej historii, która mogłaby mieć sporą rolę w trójce.

2. W dniu wystartowania promocji podano tylko nazwiska Lindy i Pazury, co spowodowało pewnego rodzaju zdziwienie, że nie pojawiło się nazwisko Żmijewskiego, gdzie wcześniej w wywiadach był zapowiadany, ale mimo wszystko budziło to pewne wątpliwości co do jego udziału w produkcji.

3. Ty i jeszcze kilka osób tłumaczyliście to na zasadzie, że produkcja ukrywa Żmijewskiego, bo będzie złolem z dużą rolą i ludzie odpowiedzialni za promocję nie chcą ludziom psuć niespodzianki. lol.

4. W trakcie zdjęć do filmu na mediach społecznościowych wypływały fotki z Lindą, Pazurą, Lubosem, Fryczem i Drocińskim. O Żmijewskim nadal cisza.

5. Oficjalnie pojawiały się kolejne nazwiska, ale o Wolfie nadal cisza.

6. Ostatecznie wypływa fotos na którym jest Żmijewski, ale warto brać pod uwagę, że to były ostatnie dwa dni zdjęciowe, co sugeruje, że jednak się pojawi, ale rola będzie bardzo mała.

Pomyliłem się, co do tego, że go w ogóle nie będzie, ale tak jak zaznaczyłem było kilka przesłanek ku temu. Nie mam też problemu przyznać się do błędu, jednak patrząc na całość zawiłości to byłem bliżej prawdy niż Ty, gdzie pisałeś, że produkcja specjalnie go ukrywa i będzie miał dużą rolę.

7. Wyszedł pierwszy zwiastun - Wolf nawet nie mignął.
8. W drugim już się na moment pojawił, ale nie ma nazwiska Żmijewskiego na plakatach itd., więc dwie lub trzy sceny i nara.

A co do Angelii to po prostu nie chciałem i nadal nie chcę, by z tego filmu zrobiła się telenowela, co niestety raczej stanie się faktem z uwagi, że ta kobieta w czarnych włosach siedzi teraz z Wolfem i we wczorajszym zwiastunie padło pamiętne "strzała" sugerujące, że jest to Angela, a nie Nadia jak wcześniej uważałem, a brało się to stąd, że przecież w dwójce była z Wolfem nim poszła do Franza, więc powrót jej wątku tutaj miałby jakiś tam sens, ale Wolf z Angelą? To mają być "Psy" czy "Moda na sukces"?

Z wywiadu z Pasikowskim dowiedzieliśmy się, że pewna osoba odmówiła występu i ponownego wcielenia się w rolę. Chodziło o kogoś kto wycofał się z showbiznesu. Patrząc po obsadzie dało się wywnioskować, że chodzi o aktorki wcielające się w Nadię i Angelę, bo obie od lat nie są aktywne w zawodzie.

Gdy wyszedł zwiastun to można było przypuszczać, że to po prostu będzie żona Wolfa jako nowa postać. Następnie pojawił się drugi teaser, gdzie Linda z nią rozmawia i widać jakąś zażyłość, więc można było wtedy obstawiać, że to jakaś kobieta z przeszłości, którą znał. Potem ukazał się ten wspomniany wywiad z Pasikowskim, gdzie powiedział, że jedna osoba odmówiła powtórzenia roli, więc było jasnym, że chodzi o Nadię lub Angelę. Ja postawiłem na tę pierwszą, bo wskazywały na to trzy rzeczy:

1. Aktorka wcielająca się w rolę Nadii wycofała się z przemysłu filmowego.
2. Powrót wątku Nadii miałby sens w ciągłości wątków z dwójki.
3. Wątek Angelii został zamknięty na początku części drugiej.

Więc jak sam widzisz to, że stawiałem, że ta kobieta będzie odgrywać rolę Nadii nie było bezzasadne.

Wczoraj zobaczyłem tę polsatowską zajawkę z Lindą i ta kobieta mówi "strzała" i można to rozumieć dwojako:

1. Ta aktorka wcieli się w postać Angelii i Wolf teraz będzie z nią siedział i miał dzieci, co z mojego punktu widzenia byłoby dziwnym pomysłem

2. Ta aktorka wcieli się w postać Nadii, a tekst "strzała" jest tylko puszczeniem oka do widzów ze strony scenarzysty i reżysera.

Tylko Angela tak mówiła do Franza, ale nie wiemy jak to finalnie będzie.

"Druga sprawa co z Nadią? Jak wytłumaczą jej nie obecność może rzeczywiście spiknęła się z bratem Franza.
Trzecia sprawa kogo będzie grała Jaskółka? Może byłą żonę Franza, czuje że czeka nas wiele niespodzianek."

Masz swój świat, bo nie ogarniasz prostych spraw.

Jeśliby przyjąć za wariant, że Agnieszka Jaskółka odmówiła powrotu do roli Angeli i teraz wciela się w nią ta aktorka w czarnych włosach to jasnym jest, że Jaskółka w ogóle nie pojawi się w tej produkcji, a Ty nie wiedzieć skąd i czemu snujesz jakieś domysły w kogo wcieli się Jaskółka, co jest śmiechu warte, bo skoro nie zgodziła się ponownie wcielić w rolę Angeli znaczy to, że nie zagra nikogo innego. Proste i logiczne. I nie czepiam się czy coś, żeby nie było, ale jak już ktoś coś pisze to wypadałoby to popierać argumentami i to wszystko.

Nie wiem jak będzie, ale ja nadal trzymam się wersji, że ta kobieta to Nadia, bo powrót do tej postaci miałby sens patrząc na wątki z dwójki, jej relację z Wolfem i tak dalej. Gdyby jednak to była Angela to powstałby mega burdel, bo po pierwsze trzeba, by było wyjaśnić wiele spraw:

1. Co się stało z Nadią,
2. Jak to się stało, że Angela wróciła do Polski skoro marzyła o karierze i wielkim życiu,
3. Jak to się stało, że związała się z Wolfem i ma z nim dzieci i ogólnie jak się spiknęli i na siebie wpadli po tylu latach?

Więc jak sam widzisz, gdyby to była Angela to już na samym wstępie trzeba wyjaśnić sporo spraw, a tu jeszcze jest sprawa odsiadki Franza, więc poszłoby sporo czasu ekranowego na ekspozycję i tłumaczenie zawiłości, więc ja będę się trzymał tego, że ta kobieta to Nadia, a jej "strzała" to tylko puszczenie oka dla widzów, bo wtedy nie trzeba, by było poświęcać wiele czasu na tłumaczenie wątków, ale zobaczymy.

ocenił(a) film na 7
PanKracjusz

Przecież Wolf był w stanach możliwe że znali się już przed i jest wytłumaczenie i to całkiem zasadnicze... Franz nie musiał nic o tym wiedzieć taka prawda, fakt przepraszam pomyliło mi się chodziło mi od Domnike Kluźniak teraz dopiero zobaczyłem błąd A więc przepraszam że się uniosłem bo to był błąd z mojej strony.... Wydaje mi się że wątek z Wolfem będzie taki że Angela znała już Radka w stanach jak zaczynała robić karierę wpadli na siebie czy coś takiego i mamy wytłumaczenie co tu dużo mówić i gdybać? Ja się tylko modlę żeby nie okazało się że to Nadia sprzątnęła tą kasę i po prostu wyjechała bo to będzie totalna telenowela jak napisales, ewentualnie Nowy... A jak nie on to tylko Stopczyk ale nie wiem jakim cudem i to najmniej realny kandydat ze wszystkich... Jednak obstawiam przy Nowym że to ona zajumał hajs i po prostu sobie dogodnie żył...

ocenił(a) film na 8
Lolbol

Jestem wielkim entuzjastą Psów i czekam na premierę trójki jak małe dziecko, ale jeżeli ta babka faktycznie będzie Angelą i nie będzie ona wpleciona w fabułę w sposób, przekonujący to obawiam się, że taka Moda na Sukces (związek z Wolfem?) nie przysłuży się sprawie...

Halconnegro

Na filmpolski.pl ukazała się już rozpiska aktorów z podziałem na role. To będzie Angela. Jestem lekko zaniepokojony takim stanem rzeczy.

PanKracjusz

Przyznam szczerze, że ja również. Jeżeli rzeczywiście Angela ma być w tej części związana z Wolfem, to jest to dla mnie wątek mocno przekombinowany. Jestem bardzo ciekawy jak Pasikowski to wytłumaczy?

Lolbol

Może robi tylko jakiś lewy biznes z Wolfem albo wpadła do niego towarzysko w sprawie jakiejś pomocy? Jeśli będą w związku to będzie za grubo według mnie mimo wyjaśnienia, ale zobaczymy.

ocenił(a) film na 8
PanKracjusz

Skoro Pasikowskiemu zależało tak bardzo, by umieścić Angelę w obsadzie do tego stopnia, że zaryzykował podmiankę aktorów to chyba miał ku temu solidne uzasadnienie (a przynajmniej na to liczę). W kontynuacji Milczenia Owiec Jodie Foster też nie zagrała. Może nie będzie skuchy.

ocenił(a) film na 7
Halconnegro

Obsada aktorska
PSY III W IMIĘ ZASAD
Bogusław Linda
Franz Maurer
Marcin Dorociński
Wit
Cezary Pazura
Waldemar Morawiec "Nowy"
Jan Frycz
"Panicz"
Sebastian Fabijański
Damian
Tomasz Schuchardt
Cegielski
Mirosław Baka
komendant
Dominika Walo
Ola
Artur Żmijewski
Radosław Wolf
Wojciech Zieliński
dyżurny Kołodziej
Jacek Beler
"Lewar"
Eryk Lubos
"Spinaker"
Arkadiusz Jakubik
"Morales"
Valentin Tomusyak
Jakuszyn
Magdalena Szczerbowska
Angela
Iwona Katarzyna Pawlak
Mariolka Morawiec, żona "Nowego"
Aleksandra Linda
Janka
Jan Napieralski
Tomek
Dominika Kluźniak
patolog
Sandra Drzymalska
Sandra
Michalina Robakiewicz
posterunkowa
Arkadiusz Bazak
generał
Edward Linde-Lubaszenko
Tadeusz Stopczyk
Henryk Niebudek
cieć przy kamienicy
Jerzy Braszka
cieć w ZMS
Kamil Przystał
Rybak
Marcin Stępniak
Polak
Piotr Wojtkowski
Wróbel
Adam Kupaj
dyżurny na komisariacie
Jakub Kornacki
bramowy
Marcin Sitek
mundurowy
Kordian Rekowski
zbrojmistrz
Józefina Siwko
Bułgarka
Dominik Nowak
komiwojażer
Kamila Wojciechowicz
żona Kołodzieja
Krzysztof Ogonek
ochroniarz Jakuszyna
Piotr Głuchowski
ochroniarz Jakuszyna
Sergiusz Wolak
ochroniarz Jakuszyna
Nico Rogner
głos bankiera z Zurichu

Nie wiem czy to oficjalna lista ale taka się pojawiła na grupce...

Mamy powrót/debiut Jakuszyna,
i powrot Angelii wtedy.

ocenił(a) film na 7
ambrose123

Jan Napieralski to raczej on będzie grał Tomka czyli wcieli się w syna nowego na to wygląda.

ocenił(a) film na 8
Halconnegro

Pasikowski to nie Krzemieniecki vel Vega, który robiąc po latach kontynuacje czegoś, kompletnie osrywa wątki z pierwowzoru.
Pasikowski nawet jak robił kontynuacje po wyżej wymienionym "artyście", to wszystko ulepił tak, aby zazębiało się i ładnie współgrało.

Mam na myśli oczywiście serię "PitBull", gdzie Krzemieniecki stworzył przegenialny film/serial, a potem poszedł w tandetną pato-komerchę i po latach totalnie skopał dwie kolejne części, a Pasikowski przy "Ostatnim Psie" przywrócił tej serii godność.

Jeśli już jesteśmy przy "Ostatnim Psie" to, gdy wyszły trailery i okazało się, iż Metyl ponownie będzie gliną, na forach dyskusyjnych zawrzało, że jak to? Przecież w II sezonie serialu poszedł pierdzieć w pasiaki. Jak się potem okazało, w filmie zostało to wszystko zgrabnie wyjaśnione, bez naciągania, tak że nie było zgrzytu.

Więc myślę, że fakt powrotu Angeli do fabuły filmu jakoś będzie sensownie i składnie wyjaśniony.

Aha i Pasikowski po kliku latach przerwy kontynuował "Glinę". I sezon był z 2003 roku, a II sezon z 2008 i również wątki prowadził tak, że nie było nielogiczności i wszystko ze sobą współgrało.

ocenił(a) film na 1
hbk06_qbas

Glina jest absolutnie wybitną produkcją, wiele bym dał za 3. sezon.

ocenił(a) film na 8
_n0ir

Ja tak samo. Scenariusz na 3 sezon podobno jest. Niestety bałwany z TVP nie są zainteresowani kontynuacją. W 2016 nawet znalazł się projektach WIECZORNY SERIAL SENSACYJNY EPIZODYCZNY, ale niestety kutafońce odpalili. Lepszy przecież Zenek i Sylwester Marzeń :-/

http://s.tvp.pl/repository/attachment/5/8/a/58ab3f5cd480be877914e309317bce401468 945650906.pdf

ocenił(a) film na 1
hbk06_qbas

Nie wiedziałem, że kontynuacja była tak blisko. Niestety tvp jest zarządzane przez mało inteligentnych ludzi..