Jakoś się nie martwię od zdjęcia do tego filmu.
Robi je Lisiecki... Wiadomo było że Eldman nie zrobi fotek do tego filmu, ale się nie martwię... Lisiecki też spoko, fajnie to wychodzi na zdjęciach jest klimat i ogólnie... Więc nie martwi mnie to :) Fajnie to wyszło, ładne efekty nałożone, bardziej klimatycznie przypomina mi to starego pitbulla... Dlatego u Vegi tego brakowało takich zdjęć w tym klimacie... A u Pasikowskiego to jest, fajnie wyszło lubię ten efekt bo ma świetny klimat.
Myślę, że na podstawie samych fotek trudno jeszcze cokolwiek powiedzieć. To jednak nie to samo co ruchomy obrazek. Zapewne w post produkcji zdjęcia przejdą jeszcze korekcje barwną, zobaczymy jak to wyjdzie. Prawdopodobnie efekt będzie zbliżony do tego co otrzymaliśmy podczas współpracy Pasikowskiego i Lisieckiego przy ''Ostatnim Psie''. Czyli dobra, solidna robota, ale bez fajerwerków. Ja jednak chciałbym zobaczyć co tutaj wymyśliłby Pan Edelman. Trochę szkoda, że to jednak nie on zrobi te zdjęcia.
Eldman...
W sumie pewnie nie wiadomo o co chodzi, bo nie wiem czy Eldman coś jeszcze tworzy, albo lekko zacofany jestem, szkoda bo z 2 bardzo mi się podobał obraz :) i ogólnie zdjęcia...
Edelman tworzy cały czas. Ostatnio jest nadwornym operatorem Polańskiego, można powiedzieć. Robi każdy jego film, od ''Pianisty''. Wajda też bardzo lubił z nim współpracować.
Właśnie widziałem fotki z planu i powiem Ci szczerze że obraz wygląda całkiem fajnie, jest klimat A to się liczy, będzie coś na podstawie pewnie Ostatniego Psa :) A więc to plusik, bo tam fajnie obraz wyszedł taki starodawny więc nie narzekam :) Trochę mi to klimatem zajeżdża pitbullem ale tym serialowym, więc kolejny plus :) efekt fajnie nałożony.