PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1039}
8,3 706 tys. ocen
8,3 10 1 705542
9,2 83 krytyków
Pulp Fiction
powrót do forum filmu Pulp Fiction

Cały film

ocenił(a) film na 10

1. Travlta wbija umie strzykawe
2. Mój ptysie z kremem
3. Gdy samuel wygłasz tekst z bibli
4. jak travolta rozwla młodego murzyna w samochodzie
5. taniec M &V
6. "Zed is dead baby, zed is dead"
7. pocałuj mnie tam
8. akcja w barze
9. czyszczenia samochod
10 cały film!!!!

ocenił(a) film na 10
balerina

Widzę,że nie czaisz tego filmu. Jak większość. Ten film jest zbyt inteligentny dla zwykłego filmwebowicza. Cóż wybaczę wam. Nie każdy ma wykształcenie.

ocenił(a) film na 9
quentintarantinofan

Mnie się wydaję, że jednak go 'czai' skoro to jej ulubiony film, a ten temat mial być chyba odpowiedzią do tematu o ulubionych scenanach.. ;)

ocenił(a) film na 10
arrival

dokąłdnie poprstu sie pomysliłam, i uwielbiam go :) tak jak każdy film Quentina :)

ocenił(a) film na 10
arrival

dokąłdnie poprstu sie pomysliłam, i uwielbiam go :) tak jak każdy film Quentina :)

ocenił(a) film na 10
balerina

No dobra,wybaczam. Ja kocham wszystkie filmy Quentina,widać po nicku.

ocenił(a) film na 10
quentintarantinofan

No to nie krzycz na fanke tarantino za omyłkę :P

ocenił(a) film na 10
quentintarantinofan

Nie jestem pewien, ale Tarantino też chyba nie ma wykształcenia (rzucił szkołę i pracował w wypożyczalni kaset video). Nie szufladkujcie ludzi w zależności od dyplomu. Liczy się INTELIGENCJA.

ocenił(a) film na 10
0123456789

Żeby zrobić dobry film nie liczy sie inteligencja-liczy sie talent,znajomości i troche szczęścia... Tarantino umie wszystko doskonale wykorzystać,a filmy jakie tworzy (z wyjątkiem jednego nieszczęsnego,a właściwie dwóch) są bardzo dobre;]

ocenił(a) film na 9
barnaba

Jakiego nieszczęsnego? O czym ty gadasz? Tarantino nie zrobił żadnego słabego filmu, mało tego - każdy jego film jest przynajmniej genialny, do żadnego z jego filmów nie można się przyczepić. Podobnie jak filmów do których tylko napisał scenariusz..

ocenił(a) film na 10
barnaba

Chili nie liczy się inteligencja ? To znajdź jakiegoś dresa ( obojętnie jakiego - byle był tępy jak młot ) , daj mu dużo kasy i powiedz żeby napisał jakiś scenariusz - zobaczymy czy znajdzie się tam chociaż JEDEN dialog warty zapamiętania.

Od inteligencji właśnie wszystko zależy.

0123456789

To znajdź jakiegoś dresa ( obojętnie jakiego - byle był tępy jak młot )-

yyy. nie ma na świecie chyba mądrego dresa?

ocenił(a) film na 10
Zrodlo

Tarantino jest inteligentny i kurna nie spieprzył ŻADNEGO filmu. Nie wiem o jakiej wpadce tu jest mowa.

quentintarantinofan

Ta wpadka to Kill Bill. Może jest ich więcej...

ocenił(a) film na 10
quentintarantinofan

nie wydaje mi się, żeby wykształcenie było najważniejsze. no bo nie wiem, czy 25 letni magister inżynier budownictwa lądowego może powiedzieć dużo więcej na temat filmów od 25 letniego technika informatyki. chyba, że chodziło Ci o wykształcenie nakierunkowane typowo na 'zagłębianie się' w filmy i roztrząsanie "co reżyser miał na myśli", bo wtedy to jednak może mieć wpływ na odbieranie filmów.

ocenił(a) film na 10
quentintarantinofan

Takie podejście mnie wkurza... wiem, przeprosiłeś koleżanke spoko. Też jestem fanem Tarantino ale dlaczego ludzie którzy rozumieją dany film tak źle traktują tych któym się to nie udało? Zbyt wysoka samoocena kolego i lekceważące podejście do innych.. Jeśli ktoś nie zrozumiał jakiegoś filmu jest nieinteligentny? Mógł się nie skupić na filmie. Bywa również że ludzie niezwykle inteligentni rzadko oglądają filmy i mają problem z ich interpretacją i to znaczy że są nieinteligentni?

balerina

Trzeba przyznać, że fabuła tego filmu na kolana nie powala. Najlepszy jest wątek zw. z Butchem.

ocenił(a) film na 10
Morgan_Mortimer_Graff

cicho bądz i nic nie mów nawet chłopakuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

ocenił(a) film na 10
Morgan_Mortimer_Graff

No i właśnie o to chodzi! Tym bardziej jest to niesamowity film. Niby żadnej fabuły a wszyscy sie nim zachwycają. To jest właśnie SZTUKA zrobić coś z niczego.

ocenił(a) film na 10
Mientki77

W 100% popieram quentintarantinofan :D

Pozdro

ocenił(a) film na 10
zzzzzzzzzzz

To prawda, niby prosta fabula, a jednak za kazdym razem kiedy ogladam ten film znajduje w nim cos nowego i na nowo zastanawiam sie nad jego sensem. Dlatego też wyśmiewanie się z ludzi ze go nie rozumieja jest dla mnie dosc zaskakujace. I to wlasnie jest dla mnie magia tego filmu, można o nim rozmawiac i rozmawiac i na pewno nie wyczerpiemy tematu.

jezeli chodzi o sceny ja bardzo lubie moment, kiedy Uma samotnie tancz do piosenki Girl, you'll be a women. Wydaje mi sie że scena ta nie jest szczegulnie wazna/doceniana przez innych. Wedlug mnie jest idealna w kazdym calu, wrecz perfekcyjna.