Mam propozycje: pobawmy się mały konkurs (niestety bez nagród)wiedzy na temat Pulp Fiction.
Zasada jest prosta osoba która udzieliła poprawnej odpowiedzi i dostała potwierdzenie tego faktu zadaje następne pytanie.
A więc ja zacznę:
Ile pieniędzy miał w portfelu Jules w momencie napadu na restauracje?
Skierował pistolet w jego stronę, po czym niechcący wystrzelił.
Jaki tytuł ma piosenka kiedy Vincent wstrzykuje sobie prochy od Lance'a
a następnie prowadzi samochód?
To ja może spróbuję. mam kilka dość ciekawych pytań, mianowicie:
1.Jakiego pistoletu używał Jules (marka,kaliber,wersja)??
2.Co nosił Jules zawieszone na szyji(chodzi o to co miał zawieszone na złotym łancuszku)i dlaczego??
3.O jaką sumę chciał założyć sie Vincent z Julesem, że gdy ten powie Marselusowi że odchodzi z biznesu to Marselus go wyśmieje??
4.Jakiej piosenki słuchała Mia przed przedawkowaniem kokainy po powrocie z wieczoru spędzonego z Vincentem??
5. Gdzie Jimmy trzymał środki chemiczne którymi Vincent i Jules czyścili samochód po nieszczęśliwtm wypadku z Marvinem??
6.Jakie papierosy palił Vincent w filmie??
Poza tym aż sześć pytan? Nie na tym polegał chyba ten konkurs.
To ja mam inne ;P
Jak brzmiały imię, nazwisko oraz ksywa gościa, którego Marcellus spie*dolił na szklarnie aż mu po*ebało mowe? :D
Mia zagrałą w pilocie pt, bodajże jeśli dobrze zrozumiałem "fox force five" lub jakos tak:)
odp 4: Girl, You'll Be A Woman Soon (Urge Overkill)
pytanie: Ile razy chciał się wbić igłą z adrenaliną w klatkę piersiową Mii Vicent po jej przedawkowaniu?
wcześniej pojawiło się pytanie o to czy Mia i Vincent wygrali konkurs, odpowiedź była błędna. Nie wygrali nagrody tylko ją ukradli.
Vincent chciał jej wbić strzykawkę trzy razy, bo tak mu pokazał Lance.
trudne pytanie: Co Fabienne chciała zjeść na sniadanie?
Stop, STOP, jeszcze raz odpowiadam;D
Duży talerz naleśników z jagodami i syropem klonowym, jaja sadzone i 5 kiełbasek. No i placek z jagodami;D
nie wiem jak to się fachowo nazywa, ale czerwonymi piłeczkami na czarnym pasku [takie do sado-maso;]
pytanie: Jakich zwierząt nie jada Jules Winnfield?
Jules nie jada świń <i dzieci>:)
A oto pytanko:
Jaki jest ostatni dialog filmu gdyby byl on
poukladany chronologicznie??
Dokładnie - Esmarelda Villa Lobos (ok 1:09:39 filmu)
-------------------------------------------------------------------
Jaka była naklejka na taksówce Esmareldy xD (naklejka dotyczy firmy taksówkarskiej chyba)
Jakie znowu 'Zed's gone, babe, Zed's gone' -.-... to nawet nie ma rymu a w filmie brzmialo to tak "Zed's dead babe, zed's dead" a przetlumaczenie, "Zed zszedl kochanie, Zed zszedl" :>
Naklejka na taksówce to chyba 'Big Jerry Cab Co.' czy cos takiego.
Jak miala na imie liderka 'Fox Force Five'? :)
ooo To było trudne!
Pół-czarny, pół-Samoańczyk!
Dlaczego Jules nie zabija rabusiów w barze a oddaje im portfel.
Jaką rolę chce żeby pełnił jego pistolet w tej chwili, a jaką w rzeczywistości spełnia?
pasterza ochraniającego jego sprawiedliwą dupę.
w moim tłumaczeniu(z premier) brak drugiej kwesti.
jak coś to z której dziurki w nosie najpierw po przedawkowaniu mia zaczęła krwawić?
Dobra teraz będzie moja kolej , pytanie dość niecodzienne chodzi mi o to co DOKŁADNIE zrobią czarnuchy Wallesa , nie odpowiadajcie wielką schizme tylko do czego ma służyć palnik i obcęgi ??
Palnik i obcegi ma sluzyc do tego aby Zed mogl "zakonczyc w meczarniach swoj-krotki-zasrany-zywot gwalciciela"...
Widze ze temat stanal w martwym punkcie a ja akurat nie mam pytania wiec niech ktos zadaje nastepne. :]
No to ja zadam jak tak prosisz :)
Jaki napis na koszulce miał Vincent gdy wszedł do baru razem z Julsem?
Nie prosze a proponuje :], a napis o ktory ci chodzi to "UC SANTA CRUZ Banana Slugs"
# Słowo "FUCK" zostało użyte w filmie 271 razy...
Było w ciekawostkach. Moje pytanie: Jak się nazywa restauracja z początku i końcu filmu?
Hawthorne Grill.
Udzielano do tej pory blednej odpowiedzi na pytanie:
Gdy Mia i Vincent wchodzą do JRS to kto występuje na scenie?
Chodzi tu o nasladowce Ricky'ego Nelsona spiewajacego “Waitin' In School“.
Pytanie: o jaka kawe poprosil Mr. Wolf Jimmie'ego?
O kawę. która ma dużo mleka i dużo cukru.
Dlaczego Marsellus chciał, żeby Butch przegrał?
bo postawił wszystko na wygraną przeciwnika. (;
jaką koszulkę ma na sobie Jimmy? ;d
Z czwartego.
Jakiej czesci ciala Mii Walace w rzeczywistosci dotykal Tony Rocky Horror i w jakich okolicznosciach?
Wcale nie masowal jej stop, uscisnal tylko dlon Mii w dniu jej slubu.
Dziadek Butcha nazywal sie Dane Coolidge.
w obozie jenieckim podczas wojny w Wietnamie, na czerwonkę?
nie mam pomysłu na pytanie :)
9min 37sek
Jakie kolejno bronie/narzędzia rozważa do użycia Butch w lombardzie nim decyduje się na katanę?
notabene, zawsze mnie rozwalało, że Butch z namaszczeniem wybiera broń, a tam dla Marcallusa każda sekunda na wagę złota :-)
aha, nie zauważyłem, że pytanie o bronie już było.
zatem, gdzie Zed i Maynard decydują się zabawić z Marcellusem?