PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1039}
8,3 706 tys. ocen
8,3 10 1 705660
9,2 83 krytyków
Pulp Fiction
powrót do forum filmu Pulp Fiction

Film lekko poniżej moich oczekiwań. Zapowiadało się na świetny film, a tu mały zonk! -Przed obejrzeniem byłem przekonany że to będzie jeden z lepszych filmów, a może nawet stanie się moim ulubionym. Wywnioskowałem to m.in z pozytywnych komentarzy na FilmWeb i wysokiej średniej. Początek filmu (wstęp w restauracji), dał do zrozumienia że będzie to jakaś extra super śmieszna komedia, właśnie z takich jakie lubię najbardziej. Jednak im dłużej go oglądałem tym bardziej zacząłem w niego wątpić, że ani to śmieszne ani to fajne- jednym zdaniem nie spodziewałem się takiej długiej i nudnej akcji.
Jedyne plusy filmu to:
-Dobre teksty
-Chwilowo śmieszne sceny
-Dobra gra aktorska (szczególnie John Travolta)

<oceniam film 4/10 czyli poniżej moich oczekiwać bo całkiem inaczej sobie ten film wyobrażałem>

ocenił(a) film na 10
Schackoo

Fakt , Pulp Fiction może sie "schować" przy twoim ulubionym "How High" ...

ocenił(a) film na 8
LordSerious

no kurwa nie zgodze się również z oceną kolegi ale to nie znaczy że juz odrazu trzeba wbijać na how high !!!!! A co to ciebie kolego to nie dziwie się że jesteś zawiedziony skoro właczyłeś film z nadzieją i przekonaniem ze bedzie to dobry film .... KOMEDIOWY !!

ocenił(a) film na 8
Schackoo

<oceniam film 4/10 czyli poniżej moich oczekiwać bo całkiem inaczej sobie ten film wyobrażałem>
No to zajebiście z tego powodu cierpimy.

ocenił(a) film na 10
Schackoo

No to żałuj, że sobie cokolwiek wyobrażałeś :D:D
trudno co robić - odstajesz od średniej ;]

ocenił(a) film na 10
Schackoo

spróbuj zobaczyć ten film jeszcze raz za miesiąc i gwarantuje że ci się spodoba...

ocenił(a) film na 10
Schackoo

ty debilu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 8
elektra8

jesteś nienormalny.

ocenił(a) film na 10
Schackoo

bo tak się składa że PF to nie film komediowy tak więc nie można go oceniać w tych kategoriach

ocenił(a) film na 1
behemoth2

Pulp fiction może się nie podobać ,a wy wielcy fanatycy za 2 grosze idźcie się zająć swoim życiem.

ocenił(a) film na 9
Schackoo

KURDE MOL, ZMIENIAM MOJĄ OCENĘ CO DO TEGO FILMU, TERAZ Z PEWNOŚCIĄ OCENIł BYM GO CONAJMNIEJ NA 9!!! -Myślicie sobie... -Temu kolesiowi odbiło?! -Nic z tych rzeczy... po prostu...
-Jak go oglądądałem za pierwszym razem, zasnąłem na końcówce...( nie dlatego że mnie nudził film czy coś, tylko że oglądałem go bardzo puźno w nocy) ...na końcówce która była ZAJEBISTA!!! Teraz oglądałem film w całości ;) za te teksty, grę słów i ogólne jaja w końcowej scenie w restauacji to bardzo mocne 9!!! ;)

ocenił(a) film na 10
Schackoo

wiedziałem ze jak zobaczysz jeszcze raz to ci się spodoba:D
pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
Garbul

zgadzam się tak jest często :) jak oglądałam za pierwszym razem też się trochę zawiodłam. Nie tak jak pan Schackoo, ale wciąż. Po drugim razie okazało się, że ten film jest po prostu bombą :D ale chciałabym dodać, że ludzie powinni się nauczyć szanować ludzkie zdanie i to, że jeżeli ktoś ośmieli się zjechać "wielkiego klasyka" to nie znaczy od razu, że jest tępą dzidą.

ocenił(a) film na 10
Schackoo

No wlasnie - zeby zrozumiec caly film po pierwszym obejrzeniu bez zadnych spojlerow trzeba być pewnie geniuszem. Ogladajac pierwszy raz nie spodziewasz sie takiego obrotu sprawy i tak rozegranego scenariusza wiec po drodze umyka sporo informacji. Pozniej ogladasz kolejny raz i moze nawet kolejny i kolejny i pochalaniasz film jak wielki tort czekoladowy :D

ocenił(a) film na 10
Peter_Kurten

P.S. cieszy ze sie nawrociles Schackoo, dlatego wlasnie wczesniej pisalem ze szkoda ze sobie cos wyobrazales przed obejrzeniem filmu ;]

ocenił(a) film na 9
Peter_Kurten

bo ten film jest o tyle zwariowany że im więcej razy się go ogląda tym bardziej się podoba ;) założe się że jak obejrze go jeszcze ze 2 razy to będzie moim ulubionym :D

ocenił(a) film na 9
Schackoo

jeszcze dodam że w końcu się przekonałem że czarna komedia to nie komedia, ani nawet nie tragikomedia, nie komediodramat tylko zupełnie inny styl, który jest niezły.

ocenił(a) film na 10
Schackoo

Spoko - miałem podobnie. Po pierwszym obejrzeniu był dla mnie średniawy. Jak obejrzałem bodajże - trzeci raz to zrozumiałem całą fabułę. Gdy obejrzałem 7 raz to stał się moim ulubionym filmem. Jutro zobaczę go, z tego co liczę, 12 raz i znów moje 2,5 godziny nie pójdzie na marne :)

Pozdro

ocenił(a) film na 1
zzzzzzzzzzz

Jakiś pacan z pacanowa pisał wcześniej że oglądał ten film 20 razy ( z tego co pamiętam). Po co oglądać w kółko ten sam film?? 20 x 2,5h = 50h To ponad dwie doby! Szkoda życia!!!

użytkownik usunięty
Chemichael_2

Jeśli ktoś lubi to ogląda tyle razy ile mu się podoba, a tobie nic do tego i nie masz prawa wyzywać kogoś od pacanów z tego powodu. Tyle w tym temacie. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
Chemichael_2

To sie zdziwicie, bo ja ogladalem wiele razy (po 30 stracilem rachube) i mam ochote na nastepme!!!

zzzzzzzzzzz

Jak z seksem.
1 razy.. pewne wyobrażenie, duże oczekiwania, efekt zależy od widza ;)
2-4 raz chwytasz fabułę, urzeka cię historia, nowe wyobrażenie
5-10 uwagę zaczynają przykuwać pojedyncze sceny, nagle postacie stają przestają być płytkie i okazuje się że jest coś więcej do odkrycia
11... sami wiecie ;)

ocenił(a) film na 10
kingofspade

jak ja kocham takie oryginalne porównania :D
pozdrawiam !!!

ocenił(a) film na 10
Schackoo

hahah szukales humoru na poziomie :"chlopaki na ibizie" :D ?

ocenił(a) film na 9
aPosing

...a "Chłopaki na Ibizie" to jest akurat zajebiste ;) całkiem inny humor jak Pulp Fiction ale uwielbiam takie komedie jak Chłopaki na Ibizie, Super Zioło, czy Straszny Film...

Schackoo

Co ty porownujesz ? po prostu wolisz inne filmy niz ten .
Dla mnie ten film jest zajebisty , jedyny w swoim rodzaju...

ocenił(a) film na 9
kulek4444

zgadzam się w 100% film jedyny w swoim rodzaju, ale jest wiele filmów zrobionych w jego stylu, chociażby "Go" "Czas Surferów" "Big Nothing" "Chłopaki nie Płaczą"

ocenił(a) film na 10
Schackoo

"Czas Surferów" to polska podróbka "Pulp Fiction" a humor tam ("Czas surferów") żałosny i na siłę udający PF.

ocenił(a) film na 9
Tralalinski

mi się czas surferów podobał... polski humor zawsze będzie lepszy bo po prostu go lepiej rozumiemy, amerykanie mają inną kulturę i nie wszystkie ich filmy są w naszej mentalności.

użytkownik usunięty
Schackoo

Dokladnie to samo. A filmu juz nie bede ogladac..szkoda czasu.

4/10

ocenił(a) film na 10

Ludzie, jeśli film się Wam nie spodobał, to przytoczcie argumenty. Ja
też mogę powiedzieć, że jakiś film mi się nie podobał, ale przynajmniej
potrafię powiedzieć dlaczego tak się stało ;D
Pozdrawiam wszystkich "znawców" kina ;D

ocenił(a) film na 10
Pete_4

podobała mi się przede wszystkim jego realizacja, wspaniałe zdjęcia (szczególnie podczas scen kręconych z kamery w bagażniku samochodu), niekonwencjonalność przedstawienia historii oraz niebanalne poczucie humoru które mimo że czasami kiczowate to potrafi rozbawić.