ja tylko kojarzę tylko ,,święci z bostonu''. jakby ktoś znał więcej to niech poda
Chodzi o inspirację Tarantino?
Świetnie, że podałeś Święci z Bostonu.
Komedia Kevina Smitha jest w tych klimatach, ale lekko przynudnawa - W pogoni za Amy
Czas surferów najlepszym polskim filmem? Absolutnie się nie zgodzę. By daleko nie szukać podam przykład choćby genialnego filmu Pasikowskiego czyli Psy, również z wybornym Lindą. "Czas" jest produkcją śmieszną i ciekawą, tu przyznam rację.
Psy? Nie, psy są poważniejsze (ale teksty są zajeb... no miodzio). To nie ten sam typ.
Nie zgadzam się, co do Sin City.
Najlepszy polski film gangsterki to Chłopaki nie płaczą :) Jak na tą chwilę to polski odpowiednik Pulp Fiction.
Nie ten film nie...oglądałem go 2 razy i 2 razy byłem blisko samobójstwa wywołanego nudą...jakoś "...Kraj dla starych ludzi" nie trafił do mnie
a może poprostu wszystkie inne filmy Quentina i Rodrigueza ?? Wystarczy sobie gdzieś otworzyć ich dorobki i jest :) Każdy z nich ma niesamowity klimat....jak ktoś polubił Pulp fiction to napewno nie pogardzi resztą:)
W szczególności Od zmierzchu do świtu...dla mnie rewelacja...no i jak Tarantino to 4 pokoje :)
Reservoir Dogs Quarantina... też "gangsterski" i w miare podobny klimat. ale nie wszystkie filmy Tarantina i Rodrigueza. mi np wgl nie podchodzi planet terror. jak napisal elbazyl: Od zmierzchu do świtu i 4 pokoje :P
może jeszcze "big lebowski"
I tak w ogóle to filmy Tarantino są jedyne w swoim rodzaju, połączenie brutalności i zabawy. Widzisz hektolitry krwii i nie boisz się a rżysz. Tego nie da się porównać.