ja tylko kojarzę tylko ,,święci z bostonu''. jakby ktoś znał więcej to niech poda
Chodzi o inspirację Tarantino?
Świetnie, że podałeś Święci z Bostonu.
Komedia Kevina Smitha jest w tych klimatach, ale lekko przynudnawa - W pogoni za Amy
Czas surferów najlepszym polskim filmem? Absolutnie się nie zgodzę. By daleko nie szukać podam przykład choćby genialnego filmu Pasikowskiego czyli Psy, również z wybornym Lindą. "Czas" jest produkcją śmieszną i ciekawą, tu przyznam rację.
Nie zgadzam się, co do Sin City.
Najlepszy polski film gangsterki to Chłopaki nie płaczą :) Jak na tą chwilę to polski odpowiednik Pulp Fiction.
Nie ten film nie...oglądałem go 2 razy i 2 razy byłem blisko samobójstwa wywołanego nudą...jakoś "...Kraj dla starych ludzi" nie trafił do mnie
a może poprostu wszystkie inne filmy Quentina i Rodrigueza ?? Wystarczy sobie gdzieś otworzyć ich dorobki i jest :) Każdy z nich ma niesamowity klimat....jak ktoś polubił Pulp fiction to napewno nie pogardzi resztą:)
W szczególności Od zmierzchu do świtu...dla mnie rewelacja...no i jak Tarantino to 4 pokoje :)
Reservoir Dogs Quarantina... też "gangsterski" i w miare podobny klimat. ale nie wszystkie filmy Tarantina i Rodrigueza. mi np wgl nie podchodzi planet terror. jak napisal elbazyl: Od zmierzchu do świtu i 4 pokoje :P
może jeszcze "big lebowski"
I tak w ogóle to filmy Tarantino są jedyne w swoim rodzaju, połączenie brutalności i zabawy. Widzisz hektolitry krwii i nie boisz się a rżysz. Tego nie da się porównać.