PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=150899}

Puls

Pulse
2006
5,6 9,9 tys. ocen
5,6 10 1 9879
5,0 2 krytyków
Puls
powrót do forum filmu Puls

...wtórnością. Amerykański remake cyber horroru spod znaku Asian Terror, pt. "Kairo". Nic nowego, a jeszcze na dodatek nudne. Zawiera motywy zaczerpnięte z: Odwiecznego Wroga("Phantoms"), Ciemności, 28 Dni Później, itd.itp. Jednak motywy te ani nie są tymi najlepszymi, ani nie zostały odpowiednio odświeżone.
Matrixowe oświetlenie budynków i wnętrz jest żałosne.
Kristen Bell będzie kiedyś dobrą aktorką jeśli nie popadnie w manierę, w pułapkę, której wpadło już wiele młodych aktorek. Jej rola nie jest ani wymagająca, ani nadzwyczajnie zagrana ale ma to co powinna mieć. Jeszcze gdyby dialogi miała dobre to film mógłby być znośny, ale nie jest.
Koleś, który w Lostach grał Boona, kompletnie nie wiedział jak zagrać swoją rolę. Jeśli ma jakieś fanki powyżej 15'stego! roku życia to odradzam im ten film.
Jeśli dojdziecie do połowy, to możecie obejrzeć resztę, bo mniej więcej właśnie wtedy film zaczyna mieć 'jakiś' klimat. Tylko, że najlepiej ten kretyński klimat oddaje tekst: "It's no system to shut down. They are the SYSTEM" - prześmieszne i wręcz kultowe w swej banalności i głupocie.
Oniryczne wizje bohaterki nie mają większego znaczenia dla fabuły, bądź dla niej samej. Jedna jednak powala. I to jedyna scena, która spodobała mi się w tym filmie. to ta z 'wieloma rękami'.

ocenił(a) film na 1

:F omg pierwsza polowa filmu jest tragiczna ogolnie denna fabula, najgorsza byla 'czerwona tasma' o_O glupszego pomyslu w histori filmu chyba nie bylo; wirus, ktory mial zakonczyc ten denny film nie zadziałał; nastepnie z nikad samolot spada na to centrum; nie wiem do czego tez mialo byc nawiazany obraz tlumu ludzi na dachu, wiecej grzechow nie pamietam... jedynie co mi sie podobalo to "do you want to meet a ghost?". Szkoda marnowac czas na ten film.

ocenił(a) film na 4

Dla mnie odwrotnie. Pierwsza połowa filmu jako taka, w miarę trzymała klimat, później jak się zaczęły te historie z cyber-duchami, systemami i innymi kosmicznymi bzdurami to już tylko czekałem na koniec ;)