PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=98529}

Punisher

The Punisher
2004
6,6 57 tys. ocen
6,6 10 1 56503
4,9 16 krytyków
Punisher
powrót do forum filmu Punisher

szczerze to sie zawiodłem. uwielbiam adaptacje komiksów ale ten film to był śmiech. czy gdzieś była wzmianka że castle był nieśmiertelny? bo dostał pare razy z noża, wybuchnął od benzyny, utopił się, spadłna niego kibel itd i co? nadal żyje. niby to wszystko miało pokazać jaki to on jest bezwzględny a w przeciez było fifty fifty, frank wyjebał rodzine dla sainta a saint tylko sie odpłacił!!! a ten motyw z czaszką punishera pod koniec filmu jak te samochody wybuchły to było żałosne :/ ile to już razy byłten motyw, płakać sie chce, tak zjebali ten film, gdyby nie moja ukochana rebecca to film dostałby odemnie 1 a tak daje mu 3 - jak mowilem - za Mystique

rpd

Zgadzam się w pełni ze wszystkim nie licząc Rebecci :). Ten film to tragiczny żart. Totalne "nic". Jako gatunek "żałosna komedia" max by był gwarantowany,a tak jest 3/10. Chyba i tak zawyżyłam tą ocenę, ale cóż ocena ocenie nie równa. Pierwszy raz spotykam się z tak szybkim ozdrowieniem i brakiem jakichkolwiek oznak uszczerbku na zdrowiu. Kpina i tyle.

Laos

po części się z wami zgodzę... film jest zjeba.ny z tego powodu że on przeżywa praktycznie wszystko... postrzały wybuchy itp. ale jaki film nie ma takich niezwykłych scen np. taki "Rambo" torturują go biją itp a za parę minut on biega strzela jakby nic mu nie było... no i oczywiście każda kula go omija jakby mówił "jeśli we mnie trafisz to cie zabije" lub "13 Dzielnica" jak Damien walcz w kasynie nikt go nie trafia ale on wszystkich i co z tego... film ma akcje i ludzie się z tego cieszą...oglądają go i mówią "parz jak go załatwił"
drugi powód to to że film nie jest zgodny z komiksami marvela... da się przeżyć... np "Hulk Incredible" też jest nie zgodny z komiksami i co z tego ludzie i tak go oglądają bo pewnie jakieś 60 procent widzów i tak nie wie jaka jest fabuła komiksu...
wg mnie "ostatnie starcie" z Saintem jest zbyt krótkie... mogli to przeciągnąć o jakieś 5-10 min pokazać jak punisher sie mści a nie on go chwyta i do auta wiąże po czym wszystko wybucha i koniec...no sorry jeszcze żenująca mowa "od dziś nie nazywam sie Frank Castel tylko Punisher"
żal...
wg mnie film zasługuje na 7 gdyż pomijając cudne uzdrowienie i niezgodność z komiksem film jest bardzo dobry i przyciągnie każdego widza nie koniecznie fana komiksów Marvela...

ocenił(a) film na 2
rpd

Dokładnie popieram. Film Porażka. Najbardziej mnie zmiażdzył motyw tej czaszki z palących samochodów. Ale żenada.. chłopowi wytłukli całą rodzinę, stracił wszystko co miał, całe swoje marzenia...poprostu stracił życie... a koleś chodził i układał pod samochody auto-miny taj żeby w efekcie była ta czaszka :) no kurwa mac... Film dla mnie beznadziejny. Pomijam już cudowne dochodzenia do zdrowia głównego bohatera.. Parę fajnych scen ale nic więcej. daję 3/10.

ocenił(a) film na 3
Narcoser

podzielam Wasze opinie film słaby, również mi się nie podobał, ale ze względu na
-grę głównego aktora heh jeśli mogę nazwać to grą/ aktorstwem- nie nadaję się do takiej roli,
-ze względu na brak dobrej muzyki, a w takich filmach muzyka tworzy napięcie itp itd
-ogólnie film nudny niesamowicie

ode mnie również 3

oczywiście rzecz gustu