PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=98529}

Punisher

The Punisher
2004
6,6 57 tys. ocen
6,6 10 1 56503
4,9 16 krytyków
Punisher
powrót do forum filmu Punisher

Jak mam być szczery jako w młodości zagorzały fanatyk Punishera uważam , że 10000 razy lepszy był Punisher z Dolphem Lundgrenem bez kitu , a to wogóle była jakaś bzdura totalna !!!!

ocenił(a) film na 10
Jan_Baptysta

Nieładnie tak mówić na takie dzieło, tamto z Lundgrenem było takie sobie. Ten Punisher może niebył świetny ale napewno lepszy od tamtego.

Mateo_SF

Prawdę mówiąc dzieło to ani jedno ani drugie , ale jak powiedziałem dla mnie pierwszy punisher jest 100 % lepszy i na pewno dla wielu osób też więc co jest lepsze niech będzie dla każdego jego własną sprawą pozdro !!!

ocenił(a) film na 8
Jan_Baptysta

Punisher z Dolphem to było nieporozumienie...nawet nie posiadał czaszki na koszulce...i zupełnie nie można było odczuć klimatu z komiksów...dużo lepiej już była nakręcona nowa wersja z Jane i Travoltą..poprostu jest to świetny film akcjii

ocenił(a) film na 6
PIOTREK_7

Ale czaszka była na nożach :D

Dla mnie z Dolphem była lepsza ale rzeczywiście z komiksem za wiele nie miała wspólnego.

ocenił(a) film na 7
Jan_Baptysta

Zdecydownia wersja z 1989 roku byla lepsza ,D.Lundgren świetnie sie wcielil we franka , nadał mu ...hmm...lepszy wyraz cynicznego szaleńca (no bo jak wytłumaczyć mordowanie ludzi i ukrywanie sie w kanalach?) , tutaj mamy podejście bardziej komiksowe , co po ukazaniu sie SpiderMan'a wieje komercją , ..co do symboli ,to czaszka na koszulce byla zbędna a klimatem , to kto wie , czy to nie stara czesc jest bardziej zblizona ? (2 dzieci , zona , mord ...w sumie niewyjaśniony ,...w nowej wersji totalna masakra całej rodziny ..nie przegieli czasem ? ) pozdro dla fana T_P z 1989 ......

ocenił(a) film na 6
dragodmw

Zgadzam się. Dolph podobnie jak cały filmik wymiatał. Ten nowy to jakaś pomyłka... argument z czaszką na koszulce przypomina mi czasy przedszkolne... i co z tego, że tamten miał mało wspólnego z komiksem? Chyba nie o to w kinie biega, żeby iść i wiedzieć dokładnie co się będzie działo na filmie. Fanów takiego kina zapraszam na Harrego Pottera i jakiegoś tam kamienia ;)

ocenił(a) film na 4
sivyok

Jak dla mnie to oba filmy są dobre. Ten pierwszy dlatego że posiadał klimat komiksu i swietnego Dolpha (ktory ponoc jest wielkim fanem tej postaci), a nowa zas dba o szczegoly. Film z Janem sa to poprostu fragmenty z komiksów powklejane w jeden film (takie troche gorze od Sin City). Ogladalem komentarz reżysera do tego filmu i z jego wypowiedzi wynika że chciał on najpierw pokazać Franka na wojnie, ktory kocha się w zabijaniu a potem ukazac scene w parku. Producenci jednak nie wyloizyli odpowiedniej sumy na pokazanie wojny w Kuwejcie, wiec reżyser by pokazac ze kazdy po "takiej" smierci rodziny na 100% stałby sie takim Punisherem musiał zmienic w stosunku do oryginału. ogolem mowiac to co widzimy na ekranie a to co jest w scenariuszu - to zupelnie inna bajka...

Zapraszam w śierpniu na strone War-Zone - poswiecona Punisherowi...

Jan_Baptysta

Faktycznie oba filmy były całkiem niezłe, ale żaden nie był 100% ekranizacją komiksu, i jeśli tak do tego podejdziemy, to mamy dwa całkiem niezłe filmy!