PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=98529}

Punisher

The Punisher
2004
6,6 56 tys. ocen
6,6 10 1 56368
4,9 19 krytyków
Punisher
powrót do forum filmu Punisher

Film w sumie może być, ale... Podczas oglądania nie wiedziałem do końca jak odebrać ten
film. Jak na ekranizację komiksu brakuję tutaj takiej ciekawej stylistyki, która wyróżniałaby
jakoś ten film. Chodzi o to, że czułem się jakbym oglądał kolejny "megahit" na Polsacie, aniżeli
ekranizację przygód jednej z ciekawszych komiksowych postaci. Z drugiej strony jak na kino
akcji jest z kolei miejscami chyba zbyt głupkowaty i przez cały czas zastanawiałem się, czy to
było poważne podejście do tematu czy po prostu kolejny film "jakich wiele".

Dobra, mimo wszystko nie jest bardzo źle. Thomas Jane może nie grał oskarowo, ale dawał
radę, jego Punisher jest ludzki i przekonywujący (no, powiedzmy), Travolta też dawał radę,
scenariusz również może być. Ale wciąż bardziej podoba mi się wersja z 1989r., bo to jest taki
film maksymalnie przerysowany i nieco kiczowaty, ale przynajmniej twórcy przez cały film
trzymali się tej konwencji, która po prostu bardziej mi pasuje. No i ten klimat VHS-ów, który
bardzo sobie cenię.

Pozdrawiam wszystkich, którzy podzielają moją opinię i tych, którzy sądzą wręcz przeciwnie.