PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=98529}

Punisher

The Punisher
2004
6,6 57 tys. ocen
6,6 10 1 56503
4,9 16 krytyków
Punisher
powrót do forum filmu Punisher

Coś niesamowitego, wartka akcja wspaniałe efekty specjalne błyskotliwe dialogi i geniealny scenariusz to wszytsko złozyło sie na ten film. Jets to obraz nieprzeciętny, który na pewno zapadnie w pamieć i uznany zostanie za arcydzieło kinematogrfii. Wspaniały i genielany pod każdym względem , powtórze to jeszcze raz geniealny tak geniealny, ze mam nadzieje juz więcej go nie zobaczyć...

KONIEC IRONII

Tak bardziej na serio ten obraz jest "filmowaą klapą" i na dodatek filmem , który udaje film. na wstepie zaznaczam , że twórcy mieli budżet w mire przyzwoity i do tego w miare znośnych aktorów, nie jest to jakieś kino niszowe, to typowa masówka i tak zostanie oceniona. No mercy...

Scenariusz to bajka, autentycznie bajka dla grzecznych dzieci, aż mnie dziwi znaczek od 16 lat, przeciez bohater jest tak wspaniały i wyidealizowany, że raczej nikt nie skojarzy go z prawdziwą postacią, a to że zabija to tak jakby na siłe do scenariusza wrzucono. Oprócz tego same dialogi sa juz tak standardowe , a przy tym nudne, że na wstepie mozna byłoby zrobic film niemy i widz większej różnicy by nie zobaczył.

Rezyseria, również słabiutko, ruch kamery ok, ale samo pzredstawinie pościgów czy walk żenujące i smieszne przynajmniej dla mnie. Reżyser pomysły chyba czerpał z kina akcji klasy B, a zachowanie filmowych postaci z komedii dla nastolatków.

Aktorstwo... Wolałbym nic tutaj nie pisac , bo naprawde nie ma o czym. Nawet Travolta już nie cieszy. Zreszta filmowi bohaterzy, mogli by być faktycznie komiksowymi postaciami wypranymi z człowieczeństwa, bo do tej roli akurat pasują idelanie.

Joa coałość film goląda sie straszliwie , ja błagałem o reklamy , żeby móc zmienić kanał i odpocząć od tego "wspaniałego" filmu. Dla mnie
3.5/10 w skali filmweb, moze podwyższe do 4/10 , bo w sumie miałem dobry okres i na żadne podobne do tego filmu kwiatki dawno nie wpadłem...