PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=564694}
7,8 143 tys. ocen
7,8 10 1 142517
7,9 58 krytyków
Róża
powrót do forum filmu Róża

10/10

ocenił(a) film na 10

Wybitne kino rodem z Polski. Absolutnie topowe role zarówno Dorocińskiego jak i Kuleszy oraz Preis. Temat filmu był bardzo trudny by pokazać okrucieństwo tego co się działo. Drastycznie pokazane sceny tak jak powinny być . Film nie dla każdego . Znam opowieści repartiantów z mojej rodziny znam fakty , widzieć to na żywo to jest ogromne przeżycie . Chwała Wojtkowi Smarzowskiemu za dobranie obsady i stworzenia najbardziej poruszającego filmu ostatnich lat . Już myślałem że polskie kino upadło głupimi komediami które nic nie wnoszą, są jedynie przygłupawe. Tutaj doskonałe kino z wielkimi rolami . 10/10 <3

ocenił(a) film na 8
radekchytla

Co do świetnego warszatu Dorocińskiego i Kuleszy się zgadzam, ale Preis... Pokazana była w sumie może 5 minut., nie była to nawet trzecioplanowa rola...

ocenił(a) film na 9
radekchytla

Zgadzam sie w 100%, całe kino po zakończeniu seansu siedziało w milczeniu, ja bylam z rodziną, która rownież milaczała ubierając się, bo po takim filmie nie są potrzebne żadne slowa gdy fakty mówią same za siebie...Nic dodać nic ująć...arcydzieło.