PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=564694}
7,8 143 tys. ocen
7,8 10 1 142505
7,9 58 krytyków
Róża
powrót do forum filmu Róża

Polecam ten film każdemu który posiada i potrafi używać mózgu.
Mało kto zastanawia się nad tym jak było. Mało kto pośród bieganiny za pieniądzem cały tydzień a potem w weekend latając po supermarkecie zdaje sobie sprawę że może to robić właśnie dlatego że ktoś to wywalczył. Mało który się zastanawia choć na jedną chwilę nad tym co ten kraj i ten naród przeżył przez te wszystkie lata. Mało komu chce się w święta narodowe powiesić choćby flagę za tych i dla tych którzy poświęcili wszystko co mieli rodzinę, dom, psychikę i to co najważniejsze życie. Mało kto rozumie i chce zrozumieć. Wiem jedno każdy powinien służyć i kochać Ojczyznę choćby nie wiem jak przegnitą biurokratyzmem, syfem, obłudą, rządzoną przez bandę debili widzących tylko czubek własnego nosa. Wyprana z emocji i jakiegokolwiek przywiązania do kraju, a myśląca tylko o tym jak tu załatwić sobie kwit w sobotę na alko i bucha młodzież powinna obowiązkowo oglądać takie filmy żeby choć na chwilę ruszyć pustymi łbami i zastanowić się nad tym w jaki sposób każdy z nas sam kreuje rzeczywistość i co dobrego robi dla swojego kraju....
A ty co robisz........?

tomko1982

Jem zupę

ocenił(a) film na 9
piczympoom

Krzysiu?

ocenił(a) film na 8
tomko1982

oni po to walczyli i poświęcali się,żeby ich potomkowie byli wolni, żyli w wolnym kraju, byli szczęśliwi, pracowali, mieli rodzinę i pasję. A co mają robić współcześni ludzie ? biczować się ? codziennie apele ? nie kupować w sklepie drogich produktów ku czci bohaterom ? Śpiewać w domach patriotyczne pieśni ? Masz jakieś chore podejście.

ocenił(a) film na 9
marcalina

Powinniśmy wiedzieć że byli ludzie którzy oddali życie za nasz kraj i to powinniśmy uszanować. Pamiętając o nich, jesteśmy patriotami. Nie potrzeba do tego wywieszania flagi.

ocenił(a) film na 9
tomko1982

nie wiem co ma do tego wieszanie flagi ,dla mnie to nie o patryiotyzm tutaj chodzi ale o czlowieczenstwo,

Jajestem13

Czasami zastanawiają mnie komentarze, szczególnie młodych ludzi, z pokolenia już lat 90. Ten film budził skrajne emocje w momencie ukazania scen gwałtu. Jak wnioskuje ruszyło to nie wielu. Na uwagę zasługuję kilka cech głównych bohaterów. "Szacunek", "oddanie", "miłość", "poczucie sprawiedliwości".
Czasy obecne, są z tych cech wyprane. Świat się wywrócił do góry nogami. Sytuacje z niektórych dyskotek, ale i nie tylko można porównać groteskowo, jakby w filmie kobiety same rozchylały nogi przed rosyjskimi wybawcami...

Tyle w temacie.