PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=564694}
7,8 143 tys. ocen
7,8 10 1 142505
7,9 58 krytyków
Róża
powrót do forum filmu Róża

Podczas przesłuchania zanosił się śmiechem razem z oprawcą, który tłukł go po gębie?

ocenił(a) film na 8
Pancefaust

A co miał drapać się po jajach ?

Ramzen

nie sądzę, żeby torturowany człowiek miał specjalne powody do śmiechu.

ocenił(a) film na 9
Pancefaust

nie mamy, na szczęście, pojęcia co dzieje się z człowiekiem poza granicami bólu i upodlenia...

ocenił(a) film na 9
Pancefaust

Był do tego stopnia złomotany, a cała sytuacja go przytłaczała, że reagował śmiechem. Przykład stresująca rozmowa o pracę czy cokolwiek innego wychodzisz i nagle wszystko Cię cieszy. Odreagowuje, tylko że on odreagowywał w trakcie tego stresu.

ocenił(a) film na 8
Pancefaust

To był obłęd. Obejrzyj "Przesłuchanie" Ryszarda Bugajskiego tam można zobaczyć więcej takich scen "ucieczki od rzeczywistej chwili".

Wol4nd

Nie no, oglądanie "przesłuchania" jest katowaniem siebie samego. nie widzialem i nie zamierzam.

ocenił(a) film na 9
Pancefaust

To co napisał Woland lub także Tadeusz wykazywał się do końca swoją postawą prawdziwego niezłomnego bohatera - twardziela ( bo tacy to byli żołnierze AK ) : ''Możesz mnie lać zasrany UBolu, a ja i tak chu j ci w dupę nawet żebyś mnie zabił. Niech żyje Polska !!!!

Jakoś też tak to widzę :)

Cobra_Choke

Nie, nie. To był śmiech w stylu: śmiech z kawału. Pomyślałem nawet że może podczas przesłuchania ktoś puścił dowcip i dlatego wszyscy się śmiali.

ocenił(a) film na 9
Pancefaust

Nie no ja wiem jak to wyglądało : ) ale to mogło być tak, że pytali Tadeusza wciąż o te dolary i może w końcu o innych towarzyszy broni, których nie chciał wydać. Znudziło mu się odpowiadanie ciągle swojego imienia, nazwiska, stopnia itd. jak to miało miejsce podczas tortur to już wymęczony i ledwo żywy zaczął się śmiać UBolowi w gębę, że mimo takiego wpier dolu nie złamali go i nic nie wyciągnęli od niego itd. no ja to tak widzę.

ocenił(a) film na 9
Cobra_Choke

to był czysty surrealizm:)

Pancefaust

Bożę, co za kretynizm.

ocenił(a) film na 9
Pancefaust

Może ubek mu opowiedział dobry kawał? ;)
A słyszałeś o pojęciu histerycznego śmiechu? Często wybuchają nim osoby, którym wcale w danej chwili niewesoło.