Początki żydokomuny w Polsce, okres niezrozumiałego terroru wyniszczenia Polaków, przez agentów "wielkiego brata" ze wschodu. Jasna odpowiedź dlaczego większość z nas nie znosi Rosjan, a jednocześnie pytanie dlaczego robimy tak mało by ukarać byłych UB-ków i SB-ków opływających w dostatku na państwowych emeryturkach... dlaczego?
Moja babcia, która przeżyła dwie wojny często wspominała "...u żyda pracowało się za kromkę chleba, pracowało się do utraty sił, żyd gardził nami Polakami, aż później przyszli Niemcy i uwolnili nas od żydów, a po nich przyszła ta dzicz ze wschodu, nawet mydło zjedli...i jedno pozostaje w pamięci ten straszny smród, bo nic tak nie śmierdzi jak ruski śmierdzi"
Ten film to dla mnie chwila refleksji nad tym gdzie żyjemy...
Nienawidżmy wszystkich, bo byli źli dla naszych dziadków! Ich wnuki są takie same.
Aha I do piachu z Żydami, bo nie byliśmy na tyle zaradni żeby to oni u nas pracowali za kromkę chleba.
Byli dla dziadków są i dla nas, poza tym oko za oko ząb za ząb, ktoś dziadków niesłusznie krzywdzonych musi pomścić więc w takim przypadku ukaranie winnych jest słuszne i sprawiedliwe. A co do żydów, to po prostu przedstawienie realiów ówczesnego świata i poglądów ludzi którzy w tym świecie żyli, nigdzie nie napisałem, że mam podobny światopogląd
My też atakowaliśmy i mordowaliśmy inne narody. Nie widzę sensu w oddawaniu razów.