PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=564694}
7,8 143 tys. ocen
7,8 10 1 142517
7,9 58 krytyków
Róża
powrót do forum filmu Róża

Dziwny film

użytkownik usunięty

Jak byłem z grupą ze studiów na tym filmie i jeden kolega wyszedł w połowie filmu z sali to
się zdziwiłem tym zachowaniem
Jednak gdy po seansie chwilę z nim pogadałem to jednak zgodziłem się z nim gdyż:
Cały film to: gwałt, napad na mazurów, gwałt, napad na mazurów, gwałt, napad na
mazurów, gwałt, napad na mazurów, gwałt, napad na mazurów, gwałt, napad na mazurów,
gwałt, napad na mazurów, gwałt, napad na mazurów, gwałt, napad na mazurów, i tak w
kółko

Sam film zaczyna się sceną gwałtu.....nawet wykładowca na zajęciach następnego dnia
przyznał że Smarzowki nie umie nakręcić normalnego filmu

ocenił(a) film na 9

jakich studiów?

ocenił(a) film na 10

Noo popatrz te cytuje "gwałt,napad na mazurów" prawie z 12 tysiącami głosów ma ocene 8,3 paradoks? Twój kolega student wyszedł w połowie, bo przeraziła go ilość gwałtów? straszny wrażliwiec. Na drugi raz radze patrzeć o czym jest film, a a nie spłaszczać go do gwałtów i napadów. A jeśli chcesz a nie zrozumiałaś przekazu too poczytaj poprzednie tematu ; )

użytkownik usunięty
rogalik14

Ja zrozumiałem o co w tym filmie chodzi akurat, o wysiedlenia Niemców, oraz o naród Mazurów po 2 Wojnie, aczkolwiek w mojej subiektywnej opinii za dużo tych gwałtów jednak.
Każdy ma prawo mieć swoja opinie

ocenił(a) film na 10

Oczywiście to jest Twoja opinia. Poczytaj o czasach po || wojnie, o masowych gwałtach na boga winnych ludzi. Jak nie zabijali to gwałcili takie były realia i wydaje mi się że ty dobrze o tym wiesz. Moim zdaniem p. Smarzowski bardzo sugestywnie i realnie przedstawił co się działo na mazurach po 45, film nie ma oporów przedstawić tych najohydniejszych rzeczy jakie się wtedy działy i to mi się podoba.

ocenił(a) film na 10

Kiedy nakreci sie film jak Ruscy wchodzili na Gorny Slask tam temat jest podobny, ale o wiele szerszy.

użytkownik usunięty

Za duzo tych gwałtów? Jezeli tak było to dlaczego mieliby pokazywać ich mniej ?

ocenił(a) film na 10

film jest jak najbarzdiej normalny i prawdziwy (to napewno nie jest film z kasią Kowalską w nocnym graffiti, która bierze spida nigdy nie widząc i nie bierąc spida, wujek Halski nie przyjedzie - cyt z Że życie ma sens).
To obszar mało znany widzowi, za to porusza pewną odrębną grupę etnograficzną, do tego wkomponowany w fakty historyczne

ocenił(a) film na 9
malyfromhell

"Że życie ma sens" to bardzo dobry film...

lepiej mu penisa obetnij jeżeli to jest dla niego tylko "gwałt" i daleko od niego ,,, film lepszy niz Dom zly ,,mocniejszego polskiego filmu nie widzialem , ktos poleci jakis ?

ocenił(a) film na 10
lajper

"Zabić Sekala" - równie dobry