PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=564694}
7,8 143 tys. ocen
7,8 10 1 142517
7,9 58 krytyków
Róża
powrót do forum filmu Róża

wybiera się ktoś?

nomercy1410

A co ? Chce Ci sie jechac do Bydgoszczy ?

ocenił(a) film na 9
Charlie90

Właśnie tu jestem. Róża świetna.

nomercy1410

No ostatnio czytralem o niej, Napewno obejze. A cos jest bedzie jeszcze ciekawego ?

P.S na codziennie 2 razy przejezdzan kolo "novy" ale jakos chcreci nie mialem zeby wpasc ;-) pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
Charlie90

już w sumie końcówka. Dzisiaj w operze będzie Sala Samobójców. W multikinie,z polskich polecam Lęk Wysokości. Musisz spojrzeć na program co cię interesuje

nomercy1410

Aha. Dzieki za info ;-)
PS. sale obejzalem jakis czas temu wg mnie okreslenie go jako"poczatek polskiego kina" jest w 100% prawdziwe . Polecam

ocenił(a) film na 9
Charlie90

Sale widziałam jakieś 5x i szczegółowo analizowałam scena po scenie z reżyserem u boku :) I miło słyszeć pozytywną opinię o tej produkcji :)

ocenił(a) film na 9
nomercy1410

byłem, zdecydowanie polecam :D zwłaszcza, że film pokazuje to o czym czasem się próbuje nie mówić. A tak na marginesie, film potwierdza moją tezę, której historia uczy nas od zawsze: Ruscy to dzicz. A Polska się ciągle na to nabiera.

ocenił(a) film na 10
fcmati

Oglądałeś inny film zatem.

ocenił(a) film na 9
Boy_b

Dlaczego? Napisałem: "... na marginesie...". Nie napisałem, że o tym był film ani nawet że był to poboczny wątek, ale że można wysnuć taką tezę.

ocenił(a) film na 9
nomercy1410

Ja już byłem na Camerimage:) daleko nie miałem bo mieszkam w Bydgoszczy. Film bardzo dobry, wszechstronne kadry, dbałość o szczegóły, czasami wręcz brutalny. Ciekaw jestem "Drogówki" Smarzowskiego.