PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=564694}
7,8 143 tys. ocen
7,8 10 1 142505
7,9 58 krytyków
Róża
powrót do forum filmu Róża

Dobrze, że takie filmy powstają. Róża z jednej strony jest niekiedy filmem bardzo brutalnym a z drugiej w wielu momentach lirycznym. Ten kontrast wygrany jest bardzo dobrze.

Ogólnie film chwyta za serce i bardzo dobrze.

Nick_filmweb

Zgadzam się, że dobrze, w końcu każda potwora znajdzie swego amatora, nie mniej uważam, że samo umiejętne granie na ludzkich emocjach, nie czyni filmu dobrym, według mnie, to najłatwiejsza i najpłytsza zagrywka, tu pojechano po bandzie w kwestii brutalnej jak i lirycznej, więc w sumie nie dziwi mnie ani Fakt, iż niektórym trudno o obiektywną ocenę wartości samego filmu, a tym bardziej to, że w końcu coś ich ruszyło, w ich szarej codzienności dnia, tym samym wzbudzając zachwyt...

ocenił(a) film na 8
ByTheWay_filmaniak

A ja się cieszę że tego typu filmy powstają i ze pośród komercyjnych pustych hitów zanlazło się miejsce na coś takiego. I wcale nie sądzę sadzę aby gra na emocjach była jedynym atutem filmu choć nie wątpię że było ich sporo. Film do lekkich nie należy ma skomplikowane tło historyczne i wyraziste postacie.Z pewnością nie jest przeładowany akcją, która toczy się dość wolno. Brutalność i surowość filmu tworzy w nim specyficzny i niepowtarzalny klimat.

ocenił(a) film na 8
Nick_filmweb

Polska kinematografia potrzebuje takich rezyserow jak Smarzowski. Jego spojrzenie na rzeczywistosc niedawna i terazniejsza jest niezwykle przenikliwe. Niemal kazdy kolejny jego film jest, jak na polskie realia filmowe, wybitny.