Jest mi naprawdę przykro - próbowałam oglądać ten film dwa razy - ale nie dałam rady... Może jest on rzeczywiście bardzo dobry, jednak problem chyba leży w tym, że to absolutnie "nie moje kino". Wiem, że są osoby, które lubią filmy ciężkie, smutne, przygnębiające i dołujące, jednak ja do takich osób na pewno nie należę. Słyszałam też od znajomego, że nie jest to film dla osób wrażliwych ponieważ jest niezwykle brutalny, a więc może lepiej dla mnie, że nie oglądałam w całości...
P.S. : nie, nie jestem jakąś nastolatką, która ogląda "Zmierzchy" czy inne bzdury, proszę też nie brać mnie za fankę polskich seriali typu M jak Miłość itp. bo takich rzeczy wręcz nie znoszę.
I dlatego dałaś temu filmowi 1? Bo nie byłaś w stanie go obejrzeć? No wybacz, ale to jest niepoważne dawać bardzo dobremu filmowi jeden, bo się 'nie ma nerwów'. Jeśli nie jesteś w stanie przetrwać kina ciężkiego to wracasz do kwiatków i smoków a nie obniżasz średnią. Tym bardziej że, jak mówisz, nie obejrzałaś go w nawet całości, co w ogóle nie upoważnia Cię do oddania oceny. Żenada.
Dokladnie DrFaust. DamciaMarcia - zachowanie rasowego krytyka, nie widziałam ale wydaje mi się że ... :) To byłą część naszej historii i nic nie poradzisz z tym. Brawo dla Smarzowskiego że dzięki swojemu talentowi potrafi wydobyć prawdziwą esencje tych strasznych czasów.
Nie mniej cieszę się że w oczach DM nie wszystko jest złe i tak film którego nazwa już budzi dreszczyk emocji "Latająca Gilotyna" uzyskał w oczach DamyMarci ocenę 3 :)
Pozdrawiam
A "(NIE) Tylko taniec" już na 6. To musi być wspaniałe kino! :) Wychodzi na to, że im film weselszy, tym lepiej oceniany przez DameMarcie. Bo przecież skoro film nie jest z gatunku, który się jej podoba, to najlepiej dać 1.
F.u.c.k logic!
a czym są noty dla filmu jeśli nie tylko i wyłącznie subiektywną oceną? jeśli ktoś nie znajduje w filmie niczego godnego uwagi to chyba jego sprawa.... proszę wskaż mi film bez negatywnego komentarza. Jeśli jakiś reżyser będzie na tyle zajebisty, aby coś takiego wyprodukować, to będzie miał większą kasę niż bill gates. Tymczasem najbardziej żałosne jest ocenianie innych pod kątem własnego widzimisię. Już starożytni rzymianie wiedzieli, że o gustach się nie dyskutuje...dorośnij
Film ciężki, dołujący, ale prawdziwy i do tego niezwykle piękny. Poza tym gra aktorska zarówno Agaty Kuleszy, jak i Marcina Dorocińskiego - dla mnie doskonałe, ponadto muzyka współgrająca idealnie z filmie, oddająca jego klimat... film nie zasłużył na pewno na 1, a już zdecydowanie nie zasłużył na tak niską notę tylko dlatego, że budził w widzach przygnębienie.