PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=564694}
7,8 143 tys. ocen
7,8 10 1 142517
7,9 58 krytyków
Róża
powrót do forum filmu Róża

Film oglądałem wczoraj, teraz czekam tylko na wydanie dvd. Tak, zamierzam dwukrotnie 'nagrodzić' choć w jakimś stopniu wybitną pracę zarówno reżysera jak i aktorów oraz reszty osób, które włożyły wiele wysiłku w powstanie tego arcydzieła. Dorociński - życiowa rola. Kulesza - życiowa rola. Smarzowski - życiowy film (ex aequo z Wesele, Dom zły, Małżowina).
Nie mogę przestać myśleć o tym filmie. POLECAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 10
movie_spectator

jak wyżej... aczkolwiek ja rozważam jeszcze drugą wizytę w kinie

NoktowizoR

To będzie mój pierwszy raz z polskim filmem. Nie lubię rodzimych produkcji, bo co u nas dobrego w kraju jest ? Te masowo produkowane komedie, jedna głupsza od drugiej z tymi samymi "aktorami" albo filmy historyczne bo u nas nikt nie żyje przyszłością przecież ;/ Tak mnie zaintrygowaliście tymi postami oraz samą oceną filmu, że idę jutro do kina. Mam nadzieję, że się nie zwiodę bo oczekiwania wobec niego mam potworne.

ocenił(a) film na 6
jamesdawid

Powiem ci, że byłem na tym w kinie i myślę, że sie nie zawiedziesz, bo film jest dobry. Aczkolwiek ja bym tam dodał więcej muzyki, przez cały film powtarzają się 2 te same niezachwycające utwory ; zmniejszył trochę ilość scen gwałtu i tyle, więcej temu filmowi nie mam do zarzucenia ;) Polecam.