Chce pojsc do kina lecz niewiem, który film wybrac W ciemnosci czy Roza. Jezeli ktos ogladal oba filmy to prosze mi zarekomendowac ktorys z tych tytulów.
Nie oglądałem obu, ale przed pójściem do kina miałem identyczny dylemat. Wybrałem "Różę", m. in. dlatego, że o uciekinierach z getta i sytuacji żydów w czasie II wojny światowej już trochę filmów było, a o historii krótko po wojnie chyba niewiele jest produkcji. Poza tym, Wojtek Smarzowski, czyli można się spodziewać dobrego polskiego kina ze sporą dawką emocji. Ja się nie zawiodłem idąc na "Różę".
Oglądałem oba. W Ciemności faktycznie godny uwagi ze względu na wybitną rolę Więckiewicza. Jednak Róża w tym względzie również nie ustępuje a film moim zdaniem jest dużo ciekawszy i klimatyczny. Ten polecam do obejrzenia jako pierwszy ale obydwa to pozycja obowiązkowa.
Oba. Ale Róża lepsza. "W ciemności" też by było w 100 % znakomite, gdyby nie te pieprzenie się po kątach : )
dziekuje za wasza pomoc wprawdzie mialem w planach obejrzec oba filmy ale tylko na jeden moge sobie pozwolic w kinie. Jednomyslnie wszyscy mi proponuja Roze takze na ten film sie wybiore.
Byłem na obu filmach. W kinie zdecydowanie lepiej obejrzeć w "W ciemności" ,nie tylko dlatego że jest lepszym filmem ( Smarzowski długo, jeśli w ogóle, nie doścignie Holland jeśli idzie o warsztat filmowy ), ale przede wszystkim jest ciekawszy wizualnie, zdjęcia są perfekcyjne, myslę że lepiej sprawdzi się na ciemniej sali kinowej. Oba filmy są warte uwagi, jednak "w ciemności" jest bardziej "kinowy"