PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=564694}
7,8 143 tys. ocen
7,8 10 1 142505
7,9 58 krytyków
Róża
powrót do forum filmu Róża

jak wiadomo teraz na festiwalu w Gdyni, ale kiedy ogólnopolska premiera?

sebek2000

w styczniu

ocenił(a) film na 7
sebek2000

potwierdzam, w styczniu, tak powiedział dziś na festiwalu producent filmu, ale może się to oczywiście zmienć jak na przykład film dostanie Złote Lwy

ocenił(a) film na 8
gabriel_fw

Owszem, tak właśnie powiedział:) Warto cierpliwie poczekać.

sebek2000

Zmienili tytuł filmu? :( Miało być "Róża z Mazur", a jest - "Róża". Niby zmiana niewielka, ale jednak - na gorsze, niestety. Chyba trudno o bardziej nijaki tytuł niż ten teraz.

ocenił(a) film na 10
Davus

"Róża z Mazur" to był wyłącznie roboczy tytuł.

StigWRC

Co nie zmienia faktu, że był lepszy. :P

ocenił(a) film na 9
sebek2000

Ja nie rozumiem. Skoro film już jest skończony i jest pokazywany na festiwalu to czemu nie można go wpuścić do kin. Już nie moge dłużej czekać !!

ocenił(a) film na 8
modzel94

Producent wspominał, że przed styczniową premierą chcę film jeszcze na kilku festiwalach europejskich pokazać. Dlaczego jedno z drugim się gryzie? Nie mam pojęcia.

FisherN

No i pokazał na 27. Warszawskim Festiwalu Filmowym, gdzie został zwycięzcą:
http://www.culture.pl/kalendarz-pelna-tresc/-/eo_event_asset_publisher/L6vx/cont ent/id/6026034
Osobiście tez nie rozumiem, dlaczego jedno koliduje z drugim :/

ocenił(a) film na 9
sebek2000

"Producent filmu, Włodzimierz Niderhaus zapowiedział, że kinowa premiera "Róży" odbędzie się w styczniu 2012 r"

http://www.tvn24.pl/-1,1706408,0,1,film-smarzowskiego-roza-z-nagroda-dziennikarz y,wiadomosc.html

staxu

się gryzie się gryzie... może w regulaminie niektórych festiwali jest zapis że film nie może przed projekcją festiwalową na Festiwalu X czy Y trafić do szerokiej dystrybucji. Aczkolwiek uważam że tak długie trzymanie filmu nie jest dobrą sytuacją. Na jesień trzeba by wypuścić, kuć żelazo póki gorące chyba że producent nie chce zarobić kasy... im dłużej będzie trzymany tym większa szansa że film trafi pod strzechy z tzw. kopii promocyjnych co moglismy uświadczyc przy okazji filmu Dom zły