PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=564694}
7,8 143 tys. ocen
7,8 10 1 142505
7,9 58 krytyków
Róża
powrót do forum filmu Róża

Denerwuje mnie to, że wszędzie są te same gęby. Jak polska komedia - to kartoflany łeb Karolaka albo przyklejony sztuczny uśmiech do twarzy Adamczyka. Jak kino poważne - Dorociński i Preis. Ale jak Trzaska robi muzę, to czuję, że to będzie coś dobrego, choćby tylko pod tym względem.

ocenił(a) film na 8
horenheb

Nie zgodzę się z tobą w całości, co prawda też zbiera mi się na wymioty jak widzę beznadziejnego Karolaka i trochę lepszego niż on Szyca w każdym polskim filmie od kilku lat. Na Adamczyka też już patrzeć nie mogę, nawet Więckiewicz - aktor dobry - zbrzydł bo wszędzie go pełno. Ale Dorociński jest w porządku i się nie narzuca, a Preis też idzie przeboleć. Nie wiem czy tak mało u nas porządnych aktorów? W tym filmie akurat obsada jest w miarę dobrze zrobiona.

Zlom0

Podoba mi się gra aktorska Dorocińskiego, ale jak mówię, ciągle ci sami aktorzy... CHCĘ NOWYCH TWARZY

horenheb

U Smarzowskiego mi nie przeszkadza powielanie obsady. Mam wrażenie, że po prostu lubi pracować z Preis, Dziędzielem i w pewnej części stawia na starą ekipę. Ale główny bohater zawsze się zmienia. I akurat na Dorocińskiego w roli głównej dawno już czekałam. To jak dla mnie aktor, który jeszcze czeka na swoje 5 minut.

mega_2

Mam szczerą nadzieję, że Dorociński nie doczeka się swoich "5 minut", bo media i lobby są w stanie zrobić z niego taką samą kalekę jak ING z Konrada

michalkarpik

Może i masz rację... Nie mam tu na myśli jego wejścia na salony oczywiście! Choć faktycznie chyba tylko ci co sprzedali swoją Big Love w kolorowej gazetce mogą liczyć na szersze zainteresowanie.