byłam wczoraj w kinie....film jest rewelacyjny 10/10 upłakałam się ze wzruszenia, naprawdę godny obejrzenia, w kinie robi bardzo duże wrażenie. Polecam:)
Zgadzam się jak dla mnie mimo że dopiero luty to film roku!!! A może i najlepszy film ostatnich lat!!
Również się zgadzam!!! Film jest niesamowity, prawdziwy, wzruszający i mocny. To nie jest przyjemny w oglądaniu film ale wyzwala coś co sprawia że chce się go oglądać z ciekawością. Marcin Dorociński i jego twarz w wielu momentach tego filmu jest fascynujące!!! Najlepszy film od lat w Polsce a może i w ogóle. 10/10. Genialny Smarzowski:)
Dla mnie rónież ten film jest mega. Świetny Dorociński i Kulesza! Bardzo wiarygodny i poruszający. Czy tacy mężczyźni jak Tadeusz jeszcze istnieją? Czysta, piękna miłość:)
dobrze że w obecnych czasach ukazywane jest cierpienie ludzi z tamtego okresu, przynajmniej jesteśmy w stanie na chwilę wyobrazić sobie jak to wyglądało, i jakie piekło przeszli...gdyby nie takie filmy i nie historia nic byśmy nie wiedzieli. Ja uważam, że warto go obejrzeć, może sceny są drastyczne, ale własnie tak było...kobiety były tak gwałcone i tak traktowane, więc powinieneś wynieść kolego coś więcej z tego filmu. Bo tu nie chodzi tylko o to ale film ma głębsze znaczenie...ale masz prawo mieć inne zdanie:) tylko nie wypisuj nam i nas nie obrażaj, że nam "współczujesz" bo trochę to nie na miejscu i nie na poziomie, każdy ma prawo do własnego zdania;]
Bardzo dobry film! Warto go zobaczyć. Wielkie dzięki i gratulacje dla reżysera za doskonałe poradzenie sobie z bardzo trudnym tematem.
"Mega" to nie jest najlepsze sformułowanie przy takim gatunku. Mega to może byc komedyjka romantyczna albo inne kreskówki.
"mega" to nie moje określenie, ale wcale mnie to nie razi jeśli ktoś tak określa ten film. Uważam, że nie tylko "płytkie" filmy mogą być w ten sposób określane. Dla mnie to po prostu "bardzo dobry film".
trochę tego nie rozumiem czy my komentujemy film czy słowo "mega"? pisząc to nie zastanawiałam się czy pasuje do tytułu zawrzeć słowo "mega" czy "dobry film" każdy chyba zrozumiał że chodzi o to że mi się podobał...ludzie niev czepiajcie się takich błahostek bo to chyba ma najmniejsze znaczenie.Strach się tutaj na tej stronie wypowiedzieć bo każdemu coś nie pasuje jak nie film to nawet słowo.
Zgadzam się. Wreszcie się doczekałem - naprawdę dobry polski film... wart wydania paru złotych. Wszystko mi się tutaj podobało. Aktorstwo wyborne, świetnie napisany scenariusz, mocne, drążące umysł sceny, oszczędna, piękna muzyka. Chwyta za serce, ściska gardło, daje do myślenia.
Czyli da się, nawet u nas.
Polecam.