PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=564694}
7,8 143 tys. ocen
7,8 10 1 142505
7,9 58 krytyków
Róża
powrót do forum filmu Róża

czekałam na ten film, nie ukrywam, oceniałam 8/10, bo ma wielką moc i klasę w sobie,
ale...nie wiem,brakowało mi wątku lekkiej ironii, czegoś bardziej spójnego, co łączy filmy
tego reżysera.Mam taki niedosyt, film dla mnie jest lekko niespójny, bardzo brutalny.Muzyka
jak zwykle mroczna, klimatyczna - jak w Domu Złym.
Nie porównywałabym go do moim zdaniem oskarowego filmu A. Holland, dla mnie Róża to
- kolejny, "mocny" polski film.Brakowało mi jedynie A. Jakubika.........pasowała by tam jak
nikt. Ale nadal będę czekała na kolejny film Smarzowskiego.

ocenił(a) film na 8
sonobellla

Owszem film jest mocny ale idąc do kina znałem zarys fabuły, znałem tło historyczne. W pewien sposób byłem przygotowany na to co zobaczyłem. "Dom Zły" zrobił na mnie większe wrażenie bo zaskoczył mnie brutalny, niemoralny świat który nie był pogrążony w chaosie wojny tak jak "Róża".

ocenił(a) film na 9
siLk_2

ja też znałam tło historyczne, ale czegoś mi tutaj brakowało, podobnie, jak na Tobie dużo większe wrażenie wywarł na mnie Dom Zły.

sonobellla

sonobellla zgadzam się z Tobą mnie też brakowało Arkadiusza Jakubika. Pasowałby do tego filmu jak ulał,bo to świetny aktor potrafiący zagrać absolutnie każdą rolę.