PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=564694}
7,8 143 tys. ocen
7,8 10 1 142505
7,9 58 krytyków
Róża
powrót do forum filmu Róża

o co chodiz? bo chce iść na ten film albo na idy marcowe. Ktoś widziął oba filmy.

ps. dom zły mi się podobał, a także lubie ostatnie filmy z Clooneyem jak np. w chmurach - rewelka ;)

ocenił(a) film na 7
vasil_zajcev

Domowi złemu dałem 10/10 tak, tak mi się podobał.

Tutaj masz dużo brutalności, jak chcesz oglądać ryczącą z bólu Kuleszę i jej bohaterskiego obrońce - w dobrze odwzorowanych realiach to idź.

ocenił(a) film na 9
vasil_zajcev

Oglądałem oba filmy i mogę Ci je polecić. Podobne trochę do "Dom zły" i dość dużo brutalnych scen, a Idy marcowe" ciekawy dramat polityczny. Oba warte uwagi. Bardziej polecam jednak "Różę"

ocenił(a) film na 10
vasil_zajcev

"Idy marcowe" możesz na DVD obejrzeć, na Róże będziesz musiał poczekać pół roku...

Ale co do filmów, no to jeżeli spodobał Ci "Dom Zły", to spodoba ci się"Róża", film ma więcej akcji i prostszą fabułę, łatwo się połapać. Idy to bardziej film polityczny, pokazane kulisy kampanii wyborczych i rozgrywek pomiędzy ludźmi, boski Ryan Gosling w roli głównej ;)

Co do komentarzy....dużo tu trollowania i ludzi łapiących się w trollowe pułapki ;)

ocenił(a) film na 8
velarios90

mam podobny problem jak autor wątku, w środę idę na Idy marcowe, miałam iść na Różę, ale negatywne komentarze trochę mnie odstraszyły. Dom zły mi się podobał, ale nie przepadam za filmami nadmiernie epatującymi brutalnością. Choć pewnie i tak się wybiorę

ocenił(a) film na 10
velarios90

Dokładnie. Nie ruszają mnie jakieś gówniarskie wpisy służące tylko zabłyśnięciu i jakiemuś tam dowartościowaniu się ale przede wszystkim irytuje mnie szeroka odpowiedź i polemika forumowiczów z takimi pół-kretynami.

vasil_zajcev

Absolutnie polecam "Różę"!!! Jeden z najlepszych polskich filmów ostatnich lat! KONIECZNIE!!!

ocenił(a) film na 8
vasil_zajcev

vasil
nie patrz na komentarze, film jest świetny pod każdym względem i polski reżyser w końcu podjął się ciężkiego tematu.

drzewo_topola

nie chce spamowac, wiec nie bede pod kazdym pisal, ale dzieki kazdemu za odp :)
wreszcie konstruktywnie.
zatem pewnie wybiorę się. Niestety miałęm obejrzeć Róze na maratonie, ale dali nieszczęsne "W ciemności" dlatego dylemat :>

ocenił(a) film na 9
vasil_zajcev

Ten film obezwładnił mnie od pierwszych minut....po 24 godzinach nadal jestem pod wrażeniem....