PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=122698}

Różowe flamingi

Pink Flamingos
1972
5,9 4,5 tys. ocen
5,9 10 1 4459
5,1 23 krytyków
Różowe flamingi
powrót do forum filmu Różowe flamingi

Dla mnie ten film to zupełnie coś nowego. Jest strasznie tandetny jeżeli chodzi o realizację, jego przesłanie też nie jest zbyt głębokie ale cel jaki został założony przez reżysera został osiągnięty. Dlatego uważam, że ten film jest dobry. Jednocześnie nie rozumiem osób, które dają ocenę 1/10. Ten film jest dokładnie taki jaki miał być. Jeżeli ktoś tego nie rozumie to po jakiego grzyba ocenia? Jest wiele innych filmów, które zasłużyły o wiele bardziej na tak niską ocenę ale ten na pewno nie. Jest obrzydliwy, paskudny i 100 innych podobnych epitetów (esencja złego smaku) ale w tym filmie właśnie o to chodzi. Ode mnie 7/10 w pełni zasłużone.

+ za muzykę

ocenił(a) film na 4
Rocka_Billy

mnie zniesmaczyła scena z ssaniem penisa (haha jak to zabrzmiało)
też dałem 7/10 ale przez tę scenę skrajnie chorą ocena spadła. Ostatecznie film ma wiele śmiesznych momentów, a muzyka kosi.

ocenił(a) film na 6
Rocka_Billy

muzyka była wyrąbista, ale ja widziałam jeszcze "lepszy" film: polecam "Słodki film" Makajeva ;)

ocenił(a) film na 7
malory_knox

dzięki piękne. takie filmy mnie interesują. zaznaczony do obejrzenia ;)

ocenił(a) film na 9
Rocka_Billy

Niezły awatar.

ocenił(a) film na 7
freakingduffy

a dziękuję. Twój też nie najgorszy.

Rocka_Billy

Dla mnie granica została przekroczona kiedy zaczęto jeść psie gówno.

ocenił(a) film na 1
crazy_race

to ja na szczęście nie dotarłem do tego... Jakkolwiek dużo filmów widziałem to ten, jako obraza wszystkiego naokoło, do dziś się świetnie sprawuje w tej roli. Niestety, jak dla mnie jest on kompletnie nie do oglądania.

Bruce_Lee

Skoro nie dotarłeś do tej sceny, czyli nie obejrzałeś filmu, to jak możesz go oceniać? To tak jakby ocenić opowiadanie po kilku pierwszych zdaniach.

ocenił(a) film na 1
la_double_vie

Około połowy filmu zobaczyłem i oceniłem na podstawie tego co widziałem. Każdy ma swoje wyczucie gustu i dobrego smaku - moje się minęło z tym filmem. Amen.

ocenił(a) film na 8
crazy_race

Czyli dosyć późno :)

Rocka_Billy

Hahahaha, dokładnie według tych samych kryteriów oceniłam :) ŻÓŁWIK! :D

ocenił(a) film na 7
Rocka_Billy

Normalnie. Po prostu komuś nie przypadł do gustu. Subiektywnie tutaj przecież rzucamy notami ;)

Ja już widziałam mnóstwo dziwnych, dziwniejszych i najdziwniejszych. Więc ten nie robił na mnie wrażenia. Nudnawy. Ale plus za niektóre motywy.

ocenił(a) film na 6
Vanillia

ojojojoj ajajajajaj. jestem po seansie i czegoś tak pozytywnie spier dolonego to wcześniej nie widziałem.
no może SALO.
całkiem przedni film i całkiem nieźle pokur wiony.
sporo ostrych scen, ten wygibas na urodzinach, hmm myslałem że zobaczę gówno, ale na szczęście się obyło ;)
ale ciumkanie pały synowi, hmmm ostree..

kicz 1sza klasa, idiotyzm również.
moim zdaniem warto oglądnąć, bo czegoś takiego mało kto doświadczył obejrzenia.

Rocka_Billy

Można ten film oceniać różnie: od uwielbienia do całkowitego potępienia, i chyba o to chodziło reżyserowi. W każdym razie na pewno przeszedł do historii kina.
Jeszcze jedno - podziwiam Watersa, że wogóle zrobił ten film i to w czasach gdy w kinie amerykanskim rządziły wielkie, piękne gwiazdy, a tutaj mamy zwykłych ludzi, no może trochę przerysowanych.

ocenił(a) film na 1
Rocka_Billy

nie rozumiem cie . twierdzisz ze osoby ktore ocenily ten film na 1/10 poprostu tego filmu nie rozumieja . ja rozumiem , ze kreci Cie jedzenie psiego gówna , pokazywanie odbytu i stosunek z kurczakiem , mnie to akurat nie kreci . i nie chodzi o to , ze jestem obronca zwierzat , moznaby bylo przymknac oko na zycie tego jednego kurczaka . ten film to obraza dla widza , upowszechnienie tego filmu wiaże sie z tym , ze ktos go obejrzy i straci cenne 90 minut swojego zycia na ogladanie tego shitu .nie polecam nikomu . Waters powinien zostawic ten film dla siebie i swoich rownie chorych przyjaciol i dostac dozywotni zakaz krecenia filmow . film przekracza wszelkie granice przyzwoitosci i jest obrazą dla kina . kino powinno byc rozrywka dla ludzi i sprawiac przyjemnosc podczas ogladania .a jezeli ktos jest tak chory ze kreca go takie sceny to wspolczuje