PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9204}

Rój

The Swarm
1978
5,9 8,0 tys. ocen
5,9 10 1 7958
5,4 5 krytyków
Rój
powrót do forum filmu Rój

po prostu nie da sie inaczej powiedzieć, rozwalił mnie pociąg zabawka oraz wiele innych badziewi, tego sie nawet ni da zaliczyć do klasy D

phil_anselmo

LOL, pociąg-zabawka? Przecież to film z '78 roku(!)

Kuroi66Neko_2

kuroineko2 - barani łbie ,obejrz sobie z sinatrą z 65 film Express von ryanna, gdzie pociąg zabawka został zrobiony dużo lepiej, czy nawet komandosów z navarony, z 77,a dopiero się odzywaj, inaczej zamilcz , bo pojęcia nie masz o filmach !

ocenił(a) film na 8
phil_anselmo

Jedyna osoba która tutaj nie ma pojęcia o filmach to ty ,więc ty zamilcz!!

ocenił(a) film na 8
phil_anselmo

phil_anselmo, weź pod uwagę, że film jest starszy od Ciebie.
Równie dobrze możesz skrytykować film "Sami swoi", że w oryginale jest za mało koloru...

ocenił(a) film na 8
JacekSzulc

hahaha!
pięknie powiedziane!

JacekSzulc

jacekszulc, ty głąbie patentowy, skad masz taka wiedze , ze film jest starszy ode mnie?
masz szklaną kulę, czy jesteś wróżką?

ocenił(a) film na 8
phil_anselmo

Analizuję twój dziecięcy styl pisania.
Albo masz rodziców którzy nie zauważyli, że się urodziłeś i zapomnieli cię wychować; intelektualnie nadal więc byłbyś młodszy od filmu.
Albo jesteś jeszcze małolatem, który dorwał się do internetu i pisze pierdoły. W tym przypadku być może mama się zorientuje i cię nauczy kultury.
Sam dobrze wiesz, że poziom twoich wypowiedzi jest kiepski, skąd więc to zdziwienie?

ocenił(a) film na 8
JacekSzulc

doskonale ujęte !!! Bomba :)

phil_anselmo

Witamy w latach 70-tych :D
Pamiętam, że gdy film wszedł na ekrany polskich kin, to kolejki do kas stały na ulicach, a koniki sprzedawali bilety "na pniu".

ocenił(a) film na 8
Pete

dokładnie! też pamiętam ten szał! i to, że owe kilometrowe kolejki nikogo bynajmniej nie dziwiły...
na tamte czasy to był film rewelacyjny!

ocenił(a) film na 7
bruce1940

to jest tak jak dziecko sie wypowiada wychowne na transformersach zal mi tych dzieci

ocenił(a) film na 8
ocenił(a) film na 8
marcinek77

mi też ich żąl, mimo że mam tylko 17 lat, a film rewelacyjny

ocenił(a) film na 8
marcinek77

mnie też :|

Pete

Polska lat 70-ych to było dno rozrywkowe, więc się ludzie jarali wszystkim co z usa i ma jakiekolwiek lepsze efekty, niż kabaret starszych panów

ocenił(a) film na 8
phil_anselmo

Yhy, a w USA oglądali wtedy Władcę Pierścieni i Spidermana :-)

ocenił(a) film na 8
phil_anselmo

Człowieku powiem ci wprost: Wypier**laj bo to nie jest strona dla takich amatorów jak ty.... Idź lepiej oglądaj swoje badziewia a od klasyki się odpieprz jak nie umiesz jaj uszanować.

ocenił(a) film na 8
phil_anselmo

zskakujesz mnie wiedzą na temat rozrywki w Polsce lat 70...

phil_anselmo

dobrze ze nie opluwasz "obywatela kane'a" ze jest czarno-bialy hahaha! kretyn

ocenił(a) film na 7
elohortex

Za trzydziści lat ktoś kto zaluka Transformers czy Avatara powie. Ale badziew te animacje. Hologram szamba obok domu jest bardziej skomplikowany. Wówczas ci co teraz opluwają szczytowe osiągniecia techniczne lat 70 ubiegłego wieku będą bronić filmów swojej młodości. Rój był nominowany do Oscara z efekty specjalne ( tak mi: za tem pociag - zabawkę ). Niestety w 1978 Oscara w tej kategorii zdobył Superman. Trzeba pamiętać że filmy mają już 33 lata. Dla efektów specjalnych taki okres to wieczność.

użytkownik usunięty
Rahabiel

Rój był nominowany do Oscara za Kostiumy.
A Superman dostał Oscara Specjalnego za efekty.

ocenił(a) film na 7

O kurcze. Masz rację. Mógłbym przysiądz że gdzieś o tym czytałem. W każdym bądz razie film nie był technicznie słaby. Zrobił go w końcu twórca Tragedii Posejdona, Płonącego wieżowca i King Konga

ocenił(a) film na 8
Rahabiel

Oczywiście, że słaby technicznie nie był. Po prostu niektórym się wydaje, że świat zaczął się w chwili ich narodzin.

JacekSzulc

weź człowieku idz na ryby z tymi opiniami, film jest totalnym badziewiem , nawet Caine sie z tego smiał po kilku latach, a tu w Polsce, jacyś obrońcy gówna się znaleźli i odświeżają temat na filmwebie, żenujący jestescie

ocenił(a) film na 8
phil_anselmo

Swoim komentarzem sam stałeś się żenujący. Caine może się z tego i śmiał, ale jak sam zauważyłeś, po latach. Nie przypominam sobie jednak, żeby nazwał ten film "gównem".
Oceniłeś film z lat 70tych ubiegłego wieku po efektach specjalnych a jakich efektów się spodziewałeś?

ocenił(a) film na 8
phil_anselmo

Może i się śmiał, ale w filmie zagrał rewelacyjnie i sam film też taki był, jak twoja wiedza sięga dna to nie znaczy że film musisz od den wyzywać

jaroslaw16

sorry batory ale "dno" to nie wyzwisko, a poza tym moja wiedza nie sięga dna, wiec skończ sie pocić i milcz chłopczyku, bo pojęcia nie masz, jarając się takim gniotem

ocenił(a) film na 8
phil_anselmo

To ty nie masz pojęcia opluwając taką klasykę

phil_anselmo

Chcesz w.pierd.ol przygłupie?

ocenił(a) film na 8
JacekSzulc

wyjąłeś mi to z ust :P

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
phil_anselmo

Przecież większość scen wyglądała bardziej realistycznie niż dzisiaj... Te pszczoły na ludziach, po prostu klasa sama w sobie...

ocenił(a) film na 8
jaroslaw16

Proponuję nie karmić trola.
W końcu jego wpisy i tak są blokowane z uwagi na niezgodność z regulaminem.
Szkoda czasu.

ocenił(a) film na 8
JacekSzulc

W sumie masz rację... Szkoda czasu na takich malkontentów

ocenił(a) film na 8
phil_anselmo

Już się zmęczyłeś? :D

użytkownik usunięty
phil_anselmo

Po tylu latach ma prawo robić takie słabe wrażenie, lecz wtedy to był jeden z najlepszych Thrillerów Katastroficznych, dziś nie ma filmu tej klasy, może serial Supernatural albo film 2012 ? . Trudno powiedzieć.

Trzeba go było oglądać w 1980 albo najpóźniej w 1990 roku. Inne realia, inne spojrzenie . 8/10

ogladałem to w 90 tez mi sie wydał śmiesznie głupi

ocenił(a) film na 8
phil_anselmo

1999 ? :)