PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=627920}

Ralph Demolka

Wreck-It Ralph
2012
7,2 84 tys. ocen
7,2 10 1 84389
7,5 52 krytyków
Ralph Demolka
powrót do forum filmu Ralph Demolka

Dzieciaki może będą się dobrze bawić , ale ludzie którzy grają w gry od lat pochłoną ten tytul od A do Z z MEGA bananem na ustach.
Ktoś kto napisał scenariusz nie tylko zadbał o smaczki i świetne , celne nawiązania do gier , ale na ich bazie stworzył świat salonu gier. Tętniącego swoim intymnym , wciągającym życiem.
Postaci są tak dobrze nakreślone i cholernie zabawne ,że nie sposób się nie śmiać.
Zwroty akcji i rozterki bohaterów piękne i o dziwo prawdziwie wzruszające.
POLECAM...
PS: Każdy gracz ze stażem powinien iść do kina!!!
Mam 30 dychy , a bawiłem się jak dzieciak.

ocenił(a) film na 9
TCWolf82

http://www.youtube.com/watch?v=2WI670f4QsY

ocenił(a) film na 9
TCWolf82

http://www.plasterlodzki.pl/fillm/recenzje-filmow/6487-ralph-demolka-recenzja
Fajna recenzja.

TCWolf82

ja z tymi smaczkami to się nie zgodzę. odpowiedzia jest ta recenzja.
http://www.youtube.com/watch?v=vUKMBvcl4KY

ocenił(a) film na 9
Mereva

To może moje poczucie humoru zatrzymało się na poziomie 5 latka, ale śmiałem się non stop bo sama relacja między Vandelopą a ralphem jest poprowadzona doskonale mądrze. Dla mnie kultowa bajka ktora znajdzie się w mojej kolekcji na 100%
Co do argumentacji i nagonki ,że w cukiernicy za długo siedzimy.
W owym cukierkowym świecie można znaleźć nawiązanie do tych wszystkich słodkich mdłych japońskich produkcji. (loco roco)
A dowcipy w "Mistrzu cukiernicy" nie z samych gier, ale przemysłu cukierniczego w stylu OREO, Bagno Nesqik, wspomniany loco roco, mini gierka, cola plus mentosy są świetne. druga bardzo ważna rzecz to taka ,że w owym świecie stają się ważne relacje między bohaterami. Można się nawet wzruszyć. Romans nie bierze się znikąd i ma świetne rozwinięcie, przezabawne rozwinięcie przez wspomnienia pani sierżant i doskonałe zakończenie.
Po co komu rollercoaster po świecie gier bez wciągającej fabuły? Ja wybrał bym podobną opcję. Jak bym chciał pooglądać różne gry w jednym opakowaniu to bym sobie wrzucił filmik na Youtube.
Mam wrażenie ,że recenzent za dużo grał w Skyrim i Silent Hill przez co zabrakło mu takich dojrzałych, poważnych nawiązań.
Jeśli on uważa ,że ta bajka podoba się tylko najmłodszym to jest nieco w błędzie. Byliśmy w czworo 27-30 latkow i każdy z tej bajki wyszedł zadowolony.
Ja z powodu nawiązań do gier i świetnych bohaterów. Inni z powodu nawiązań do pop kultury, świetnej animacji i gagów.
Bajka jedna z lepszych!!!
Co do licencji to pewnie, że chciał bym zobaczyć w niej Nathana Drake, Snake'a czy Kratosa, Master Cheffa, ale w moim odczuciu firmy posiadające prawa do swych flagowych tytułów zbytnio mieszały by się do fabuły i film powstawał by 10 lat. Dlaczego? Podanie tego wszystkiego graczom w jednym kawałku, było by moim zdaniem ciężko strawne , bo twórcy musieli by wyjść poza pewien schemat i ukazać np: Kratosa prywatnie. I teraz konsultuj każdego typa.
Co jeśli taka wizja nie spodobała by się fanom tytułu??? Czy ty widziałeś (do recenzenta) ile było zamieszania wokół takiego detalu jak nowy image Dantego (Devil May Cry)???
Nie było problemu z licencją? Jestem pewny ,że był. I tryskam szczęściem ,że mimo wielu-wielu nawiązań , a było ich naprawdę dużo, udało się to tak połączyć by nikogo nie urazić. Może poza fanami Diablo :))))))))))))))))))))))

ocenił(a) film na 9
TCWolf82

Aha. Byłem na tym filmie 2gi raz i bawiłem się tak samo dobrze. :) POLECAM.
Film dla dzieciaków , ale z polotem i bardzo śmieszny.

ocenił(a) film na 10
TCWolf82

Genialne, uwielbiam ten film, chętnie bym poszła jeszcze raz i bym kupila film DVD :3

ocenił(a) film na 9
TCWolf82

Mam dwie dychy i gram odkad skonczylem 4 lata. Pamietam NES'a i salony arcade, te piekne czasy gdzie jedynym problemem byl GAME OVER. Swietny film, dla dzieci i dla graczy, choc my i tak nigdy nie dorosniemy :)