Jako wielki fan Rambo gdy ze 2 lata temu uslyszalem ze glowny bohater bedzie mial krotkie wlosy i bedzie walczyl z meksykanskimi kartetami to pomyslalem ze to chory pomysl... Teraz juz wiem jak bardzo sie mylilem myslac tak. W tej czesci dostajemy rasowe kino zemsty gdzie John rozpetuje doslowna wojne z meksykanskimi gangsterami ktorzy skrzywdzili bardzo bliska mu osobe ktora traktowal jak corke a wiemy ze swego dziecka nigdy nie mial. Jego zemsta i wojna staje sie jak najbardziej uzasadniona i ja jako widz trzymalem kciuki by zaczal zabijac. I doczekalem sie... Zemsta jest krwawa i brutalna tak jak przystalo na bylego zolnierza i istna maszyne do zabijania. Moi drodzy nie sluchajcie bredni ze to najgorsza czesc i najbardziej absurdalna bo do absurdow z RAMBO2 nic nie przebije. I nie sluchajcie kolejnych bredni ze jest to jakas marna kopia UPROWADZONEJ bo tylko po...bany idiota moze wypisywac takie bzdury. Filmow o zemscie co roku wchodzi parenascie na swiecie a ktos sie uparl i porownuje do UPROWADZONEJ. Pamietajmy ze UPROWADZONA jest na maksa ugrzeczniona i wygladzona krwi praktycznie nie mamy bo mamy tam pg-13 a tutaj solidne brutalne R. Ah i jeszcze jedno... Nie sluchajcie tez bredni ze pod koniec filmu dostajemy kopie KEVINA SAMEGO W DOMU bo jak juz mozna do czegos porownac koncowke to do nowego HALLOWEEN gdy Laurie Strode zrobila ze swojej farmy fortece i czekala na Myersa. Z tym sie zgodze a nie jakies porownania z Kevinem... Slynna wojskowa oliwkowa kurtka M-65 sie pojawia i jak na Rambo przystalo ja nosi. Film jak to niektorzy 'znafcy' mowili na youtube wcale nie jest nudny tylko jest chwilami sentymentalny i mamy sporo przemyslen glownego bohatera. Ciesze sie ze powstala ta czesc a Stallone jest w swietnej formie i te pajace z AVENGERS moga sie od niego uczyc jak powinno wygladac kino akcji gdzie mamy wiekszosc efektow praktycznych a nie zasssrane wszystko CGI i banda kaskaderow. To by bylo na tyle i koniecznie idzcie do kina nie sugerujac sie osobami ktore nie byly i nie sa prawdziwymi fanami serii. Ocencie go sami najlepiej. Dzieki za uwage...