Dlaczego? Bo to jeden z najbardziej oryginalnych i groteskowych musicali jakie widziałam, zaraz po Tommym i Sweeneyu Toddzie. Nawet Paris Hilton zagrała swoją rolę jak najlepiej i za to pochwała w jej stronę. Nie nudzi, a muzyka jest świetna. Na dużą uwagę również zasługuje to, że w filmie gra Sarah Brightman ( największa diva operowa na świecie ). Scenografia genialna, wyjęta rodem z filmów Tima B. No i wplatane w film formy komiksu, wspaniałe. Jeżeli ktoś ocenia ten film nie oglądając go wcale, albo sugerując się reżyserem i "Paris Hilton" to rozumiem głupotę tych jedynek czy dwójek. Ja polecam z czystym sercem!
Dokładnie, wspaniały film. Muzyka nie jest świetna, jest rewelacyjna O reszcie nie piszę bo wyszłoby banalnie gdybym klepał ciągle , oh jakie dobre, jakie piękne.... Na palcach jednej ręki (żołnierza któremu , przez nieostrożność, wybuchł w niej granat), można policzyć podobnie ambitne , i jednoczesność niesamowicie ciekawe i wciągające filmy.. Ale wiemy to nie od dziś. Nie wygrywa to co jest dobre i rozwijające lecz powszedni chłam seriali.. Zobaczyć i umrzeć z zachwytu jak mawiają Włosi, czy jakoś tak.
za 30 lat albo o tym filmie ludzie zupełnie zapomną, albo zostanie uznany arcydzielem kultowym. Mam nadzieję, że to drugie...