Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 685 tys. ocen
7,8 10 1 685475
7,6 65 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

9/10

ocenił(a) film na 10

rewelacyjny film, oryginalnie wyreżyserowany; z początku nudny, już chciałem wyłączyć, ale na szczęście wytrwałem; świetny jest, choć troszkę przygnębiający; dobry scenariusz, ciekawie przedstawione dramaty bohaterów; bardzo dobra gra aktorska i genialna muzyka Mansella
Moja ocena: 9/10

ocenił(a) film na 10
Pauleta

obejrzałem jeszcze raz i muszę zmienić ocenę :)
10/10 ten film jest arcydziełem !!!

ocenił(a) film na 9
Pauleta

'troszkę przygnębiający' - dobre. ;d jesteś pewny, że tylko 'troszkę', czy może oglądaliśmy dwa różne filmy...? ; )

ocenił(a) film na 10
daf

bardzo :D chyba najbardziej przygnębiający film jaki widziałem :]
i zaje****a muzyka :)

użytkownik usunięty
Pauleta

Najbardziej przygnębiający i dałeś mu 10/10?? Idź się utop!

ocenił(a) film na 10

?? a tobie o co chodzi? mógłbyś rozwinąć wypowiedź ?..

Pauleta

yyy ja rozumiem tego osobnika gdyż ponieważ iż aczkolwiek jego poziom inteligencji jest bliski poziomu inteligencji psa mojego sąsiada ;D (mój pies jeste sto razy mądrzejszy) więc mam kontakt nieraz z takim bezmózgowiem... heh chodzi mu o to ze zeby film był fajny musi być albo o kimś bogatym sławnym i szczęśliwym albo musi to być starasznie głuupia komedia a najlepiej wszystko naraz plus sceny w których odcinająają sobie głowy za pomocą nozyczek do paznokci. w gę wchodzą także filmy typu "zabili go i uciekł" nawiązując już do tego wątku też takie w których jedna osoba ratuje cudem cały świat

kosssa99

więc wysilając sie i tłumacząc poprzednią wypowiedź całkowicie zaniedbałam moją opinię na temat filmu... a tzreba wam wiedzieć ze jestem fanką Jareda z tym że po obejrzeniu tego filmu pokochałam go jeszcze bardziej.. super zagrał cały film zaje****** no i oczywiście te emocje właśnie to jest wielkim atutem że pomimo braku księżniczek i rycerzy płakałam na tym filmie... nie myślcie sobie ze płacze na każdym filmie... poprostu właśnie niby tylko film a potrafi być taki przygnębiający i pozostać w pamięci na kilka lat a niektórzy beda pamiętali całe życie:D mam 1 ale... co to ma być że mu rękę odcięli... ;D nie podobało mi ise to widać było że ma rękę z tyłu pod tym bandażem... ale to nic

użytkownik usunięty
kosssa99

"heh chodzi mu o to ze zeby film był fajny musi być albo o kimś bogatym sławnym i szczęśliwym albo musi to być starasznie głuupia komedia" - aleś to wymyśliła, prawdę mówiąc to gówno rozumiesz, powiedz mi skąd ta logika??

użytkownik usunięty

Sprawdź se w moic ulubionych, czy mam tylko filmy pasujące do twojego opisu zanim zaczniesz głupoty takie pieprzyć.

użytkownik usunięty
Pauleta

A co mam z nią zrobić?? Przeliterować?? Skoro dajesz 10/10 filmowi, który uważasz za najbardziej przygnębiający, to moge twierdzić, że jesteś idiotą lubującym się w płakaniu w poduszkę, więc nie ma dla ciebie miejsca w społeczeństwie,. Jak chcesz, to wyprowadź mnie z błędu.

yhym niech ci bedzie jesteś bardzo mądry i znasz sie na filmach... moge tak powiedzieć ale to nie będzie do końca szczere bo po twojej wypowiedzi i to nie jednej mam wrażenie ze naprawde mam do czynienia z jakims półgłówkiem... jeśli nie to może tym razem ty wyprowadź z błędu mnie... wiem że to powyżej nie było do mnie ale poczułam sie do odpowiedzialnosci żeby skomentować kolejna twoja błyskotliwą wypowiedź. a poza tym to ja napisałam że płakałam... I fajnie było popłakać w poduszke a jak... nie często mam okazje taki przygnębiający film zobaczyć. I to jest właśnie plus

użytkownik usunięty
kosssa99

A ciebie tu o zdanie nie prosiłem, zamknij ryja i spieprzaj spać.

użytkownik usunięty

...a nie, jednak o coś cie pytałem, ale i tak nie odpowiedziałaś mi na temat, więc mam cie w dupie. "Półgłówek" to ktoś, kto nawet nie ptrafi sobie wstawić avatara na koncie.

ocenił(a) film na 10

to że film jest przygnębiający, to nie znaczy że trzeba na nim płakać; film ma świetny klimat i jest bardzo oryginalnie nakręcony; a przede wszystkim daje nieźle do myślenia; wg mnie te wszystkie rzeczy + muzyka Mansella i świetne aktorstwo składają się na arcydzieło ;]
co do rozwinięcia twojej wypowiedzi, chodziło mi o to żebyś podał sensowne argumenty dlaczego nie miałbym dać 10; bo słowa "Idź się utop" nie wiele mówią...

Pauleta

"Półgłówek" to ktoś, kto nawet nie ptrafi sobie wstawić avatara na koncie.

super a może ktoś kto nie wstawił sobie avatara poprostu nie jest półgłówkiem tylko nie widzi takiej potrzeby? albo nie ma czasu? albo mu to zwisa czy ma obrazek czy nie... ja jestem tu nie po to zeby sie obrazkiem lansować ale po to żeby komentować filmy i komentarze innych a to skąd taka logoka te pytanie w ogóle nie ma sensu tak samo jak ja bym cie zapytała skąd taka logika pod tym tekstem zeby sie ktoś utopił :D

użytkownik usunięty
kosssa99

Jak jesteś za tępa, żeby odpowiedzieć na pytanie, to mówisz, że jest bez senu. Pomysłowe

użytkownik usunięty
Pauleta

Jak chcesz argumentów, przejrzyj se stare tematy, w których je podawałem nie będę się powtarzał kolejny raz dla każdego głupca z osobna.

ocenił(a) film na 10

przejrzałem parę tematów i widzę że bardzo często wypowiadasz się na forum tego filmu ;] po co skoro ci się nie podobał? napisz jeden temat że jest film jest do kitu, a nie odpowiadaj w każdym; jak mi się nie podoba jakiś film to pisze komentarz i spadam; widać że film odcisnął na tobie piętno i nie jest dla ciebie tylko beznadziejnym filmem ;]

Pauleta

hm wiesz co? żal mi ciebie i Twojego podejścia do sprawy... nie moge sie powstrzymać i musze zwrócić na to uwage... czytając twój nick mam wrażenie jak by to było po angielsku ;p a dik (pisze sie dick) ma bardzo ciekawe znaczenie w sumie masz kompromitujący nick jak by nie patrzeć...

użytkownik usunięty
kosssa99

Sprawdź se gdzieś w necie, co ten nick (dobrze napisany) oznacza, zamiast włazić tu i za każdym razem okazywać swoją kretyńską niewiedzę.

użytkownik usunięty
Pauleta

"przejrzałem parę tematów" - brawo, to dobrze świadczy o użytkowniku, jeśli potrafi korzystać z wyszukiwarki, serio.

" po co skoro ci się nie podobał? " - bo to jest forum, a nie fanclub.

"widać że film odcisnął na tobie piętno i nie jest dla ciebie tylko beznadziejnym filmem ;]" - tak, jego kretynizm odcisnął na mnie piętno, ale bardziej niż sam film zastanawia mnie jego fenomen.

no dobra to idż stąd już bo my tu rozmawiamy na poważne tematy ;p
ej nie żebym była wredna ale nic nowego na forum nie wnosisz tylko jakaś głupia dyskusja sie rozwinęła myslisz ze masz racje to dobrze to idź i dyskutuj z tymi którzy mają takie same poglądy jak ty bo nam nie wciśniesz ze ten film był do bani...

użytkownik usunięty
kosssa99

" no dobra to idż stąd już bo my tu rozmawiamy na poważne tematy ;p " - rozmawiamy?? Na razie jestem jedynym użytkownikiem w tym temacie, który łaskawie zmarnował na ciebie choć trochę swojego cennego czasu.

spoko niech ci będzie wielmożny łaskawy panie dziękuje Ci bardzo wielmożny Hrabio za poświęcenie mi swojego cennego czasu ... szkoda tylko że nikt cie nie prosił o to żebyś sie ze mna kłócił...

użytkownik usunięty

Masz chyba jakieś problemy z psychiką mała. Najpierw myślisz, że z kimś tu rozmawiasz poza mną, a później wydaje ci się, że to ja zaczałem kłótnię z tobą. To ty pierwsza przydupiłaś się do mnie, jak teraz nie dajesz rady, to spieprzaj, zamiast zawracać mi dupę.

moze i mam problemy z psychiką trudno ale to nie ja pisze takie bzdurne komentarze z cyklu "...idż sie utop" poprostu jak widze głupote na świecie to staram sie ją jakoś wytłumaczyć... bo nic nie dzieje sie bez przyczyny... poprostu chciałam zobaczyć dlaczego pojawił sie z twojej strony taki komentarz i sprowokowałam... a że zrobiło sie z tego bezsensowne wyzywanie i udowodnianie kto jest madrzejszy albo kto "daje rade" to już nie moja wina

użytkownik usunięty
kosssa99

"sprowokowałam" - acha, czyli:

kosssa napisze, że icek to idita - prowokuje.

Icek napisze, że kossa to idiotka - obraża.

Kurde, nawet nie potrafisz odpowiadac na pytania, nie mam pojęcia, czemu jeszcze próbuję ci przemówić do rozsądku, z tego co wiem, to ten cały requiem był kiedyś dozwolony od lat 18, nie wiem, czy w ogóle powinnaś to oglądać.

użytkownik usunięty

edit: idiota

nie no ja nie mówie że cie nie obraziłam... ale tak poza tym to nie wiem dlaczego uważasz że nie potrafie odpowiadać na pytania. a poza tym to nie jest twoja sprawa czy powinnam oglądac ten film czy nie.

użytkownik usunięty
kosssa99

"dlaczego uważasz że nie potrafie odpowiadać na pytania" - bo tego nie robisz.

"to nie jest twoja sprawa czy powinnam oglądac ten film czy nie" - czyżbym trafił w czuły punkt??

o ja ale sobie wymyśliłeś... nieźle... jaki czuły punkt??? szczerze mówiąc pierwszy raz ten film oglądałam mając 15 lat... ale to nie jest istotne nie wstydze sie swojego wieku.

ocenił(a) film na 9

przygnebiajacy nie znaczy zly drodzy moi. moze przygnebic i jednoczesnie pouczyc tak, ze zycie zobaczymy w innych barwach ;] nie zawsze jedyna droga jest uzaleznienie, trzeba byc asertywnym i czasem powiedziec sobie 'nie' ;]

ocenił(a) film na 10
edith092

heheh :D ludzie spoko, bez nerwów; podwyższyłem tylko ocenę, a tu zaczęła się dyskusja na 40 postów :)

ocenił(a) film na 9
Pauleta

ktos tu potrzebuje podwojnej dawki melisy...

użytkownik usunięty
edith092

Raczej heroiny, w końcu to forum fimu o brudnych, śmierdzących ćpunach.

ocenił(a) film na 9

ale ludzie na tym forum sie wypowiadajacy bynajmniej nie sa cpunami(chyba), wiec raczej potrzebuja sie uspokoic, a nie 'odleciec'..