Tak żałosnych postaci, które spadły na samo dno przebijając się przez nie i lecąc dalej i ich
obrzydliwych zachowań niemal nie dało się oglądać. Po prostu żałosne. Jak można zrobić takie
rzeczy ze swoim życiem. Sam w życiu miałem bardzo trudno od dzieciństwa i ani przez chwilę nie
pomyślałem o ćpaniu lub innych nałogach. Daję temu filmowi ocenę 4/10 bo ten film nie
zasługuje na więcej.
I tak się dziwię, że dałem aż 4/10. Dałem tą ocenę zaraz po obejrzeniu tego filmu, ale teraz po namyśle uważam, że ten film zasługuję na najwyżej 2/10.
Traktuj ten film jako przestrogę na przyszłość. Film jest w ch** mocny i to nie podlega dyskusji. Za sam motyw muzyczny zasługuje na co najmniej 5.
Ten film opowiada o narkomanach i problemie uzależnienia. Celem reżysera było pokazanie historii ludzi uzależnionych z całą jej 'żałosnością'. Z jednej strony jest to przestroga - obraz jest bardzo realistyczny i zapada w pamięć. Jestem pewien, że dużo osób przypomniało sobie końcowe sceny z filmu, gdy ktoś zaproponował im 'kreskę' albo 'strzała' na imprezie i pomyślało dwa razy. Z drugiej strony, po obejrzeniu nasuwa się pytanie czy rzeczywiście represjonowanie i zamykanie w więżeniach ludzi uzależnionych jest dobrym pomysłem. Oczywiście jest to pytanie retoryczne - w wielu krajach narkotyki zostały depenalizowane, co od razu zmniejszyło problem narkomanii. Rządy takich krajów jak Szwajcaria doszły do wniosku, że ludziom uzależnionym należy pomagać, a nie wrzucać ich do więzień. Represje nigdy nie są skuteczną metodą, gdyż degradują ludzi jeszcze bardziej. Marion musi się prostytuować, aby zarobić na kolejną działkę. Tyrion ma zniszczone życie lądując w więzieniu w delirycznym stanie. Harry traci rękę, bo boi wcześniej zgłosić do lekarza po pomoc. Film wybitnie zwraca na ten problem.
Za to ty zobaczyłeś jedynie 'żałosne postacie', którymi publicznie możesz pogardzać, dowartościowując się samemu. Wypierdalaj stąd gimbusie.
Czytając Twoją wypowiedź można odnieść wrażenie, że pisze je inteligentny człowiek, niestety ostatnie zdanie skutecznie niweluje to wrażenie.