PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 685 tys. ocen
7,8 10 1 685386
7,6 65 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

Mam z pozoru dosyć dziwne pytanie. Czy w filmie ukazana jest jakaś scena wstrzykiwania sobie
dożylnie heroiny?? Bo chętnie obejrzałbym film, ale mam obsesje na tym punkcie.Jak widzę coś
takiego to od razu robi mi się niedobrze i nie umiem sobie później tego wymazać z pamięci :( A jako,
że film jest o tematyce narkomanii, to boję się czy uda mi się przetrwać ten film bez bliższego
spotkania z ubikacją :/

ocenił(a) film na 7
jonolek

Proponuję albo wykształcić jądra albo nie zabierać się za filmy, co do których mamy wątpliwości, czy wytrzymamy :)

ocenił(a) film na 8
Sllipp

W życiu lepszej riposty nie widziałem. A odpowiadając jest kilka nieciekawych scen z wstrzykiwaniem (zwłaszcza ta w samochodzie)

ocenił(a) film na 7
tusiek1111

Po prostu śmieszą mnie osoby, które robią z siebie nie wiadomo jak wrażliwych, a mimo to oglądają filmy tego typu. Jak oni się odnajdują w tym świecie? :O

Sllipp

Film robi wrazenie i należy do tych które na zawsze pozostają w pamięci. Ja panicznie boje sie igieł więc kiedy w filmie pojawia się scena z iglą odwracam wzrok. Jednak ogladając Requiem... warto zobaczyc cały film "od deski do deski" włącznie z tymi scenami które budzą w nas odrazę czy lęk aby go w pełni zrozumieć i móc się "wczuć". Tak tez uczyniłam i nie żałuję. Film pokazuje jak można upaść i te sceny sa nieodzwoną jego czescią. Zatem jeśli ktos ma zamiar to pomijac to niech lepiej wcale nie oglada.