Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 685 tys. ocen
7,8 10 1 685475
7,6 65 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

Witam kolegów!

"Requiem dla snu" to film, który od dawien dawna chciałem zobaczyć.Wczoraj nadarzyła się taka sposobność lecz niestety nie dotrwałem do końca filmu.Powodem tego nie była pora emisji filmu(w koncu 12 w nocy to tak sam raz na taki film) lecz 2 bloki reklamowe.Pierwszy był dość znośny czasowo ale i tak doprowadzał do frustracji.Przegięciem była druga przerwa reklamowa.Trwała chyba z 20 minut a międzyczasie chciano mi sprzedać łóżko i majtki wyszczuplające!Jak można podczas filmu puścić telemarket?Co prawda można w tym czasie skakać po kanałach ale ile ?chciałem oglądnąć "Requiem..." a nie coś innego i niestety zniechęcony i zawiedziony zrezygnowałem z dalszego oglądania.Teraz już wiem, ze filmy będę oglądać tylko na dvd.
Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 8
cardstert

Popieram Ciebie na 100%, ja tez jak oglądełem reklame tych majtek wyszczuplających to nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać czy z okna skoczyć:/ od dawna twierdziłem że najlepiej jest oglądac filmy na dvd i także wczoraj się o tym przekonałem całkowicie i absolutnie...

użytkownik usunięty
_justin_

Rozumiem was. Przeżyłam coś takiego jak ostatnio oglądałam "Eda Wooda":) Wtedy reklamowali H2O mopa... No ale wczoraj w czasie reklam odchodziłam po prostu od tv i zajmowałam się czymś innym. Najlepszy sposób, żeby nie oglądać tych reklam i się nie wkurzać.

ocenił(a) film na 5

Jeszcze w międzyczasie była jakas tam Jola z biustem rozmiaru XXXXL oblizująca wszystko w kolo i wydająca różne odgłosy rozkoszy... No jakoś nie pasowało mi na to patrzeć między jednym fragmentem filmu a drugim.
TELEWIZJA KOMERCYJNA = PORAŻKA NA CALEJ LINIIIII

ocenił(a) film na 8
krzysiekkaem

Wiecie, kiedyś była jeszcze "ciekawiej" prezentująca się pani. W porównaniu z tamtą, aż taka zła nie była... :/

Dla odmiany pierwszy odcinek "Threshold" był nieomal pozbawiony reklam. Dziwną mają w tej kwestii politykę...

ocenił(a) film na 9
cardstert

Także przyznaje racje...ja w czasie pierwszej przerwy zasnelam... i obudzilam sie o 4. Wprawdzie ogladlam ten film już wczesniej b. mi zalezalo zeby obejrzec...coz...Moze kiedys zostanie wyemitowany w TVP...

cardstert

Ja podczas drugiej przerwy reklamowej wziąłem prysznic, pościeliłem sobie łóżko i zjadłem kolację :) Więc ma to i dobre strony ;)

ocenił(a) film na 9
Nick_the_Greek

ostatnia przerwa reklamowa podczas emisji "Requiem dla snu" na polsacie trwała ok 13 minut.

cardstert

Faktycznie, Jola tez była, chciała chyba urozmaicić wieczór swoimi wątpliwymi wdziękami:/

ocenił(a) film na 10
cardstert

Kurczę, a jak tak chciałem obejrzeć ten film no ale bez przesady o 12?? O tej godzinie jestem już zmęczony i tak bym na pewno nie usiedział przed filmem:( Może czas skończyć emisję głupkowatych serialów, a filmy z górnej półki puścić wcześniej,powiedzmy o 22!!

cardstert

Zgadzam się, ja zasnęłam jeszcze przed rozpoczęciem, obudziłam po pierwszej reklamie i dalej poszłam spać xD

TheNaturat_2

Ludzie dlaczego tak bardzo sami utrudniacie sobie życie ???
Jak film leci o pierwszej, drugiej czy trzeciej w nocy nastawiam sobie nagrywanie i idę spać. Potem oglądam to kiedy chcę. Jak trafie na reklamy to je przewijam na szybkim przewijaniu i po sprawie. Dziwne że w 21 wieku jeszcze są takie problemy. Nagrywarkę dvd można teraz kupić (dosłownie) za grosze.

ocenił(a) film na 8
torgal

Co prawda, to prawda, ale z tym też różnie bywa.
Pamiętam jak kiedyś ustawiłem sobie nagrywanie "Katedry" Bagińskiego z półgodzinnym zapasem na ewentualne opóźnienia w ramówce. Jak się potem okazało - to było za mało. Ledwo tytuł mi się nagrał. :]

ocenił(a) film na 10
Khaosth

To jest naprawdę "niezwykłe" jak podczas oglądania wstrząsającego (przynajmniej dla mnie) i dającego do myślenia filmu ze wspaniałym popisem aktorskim Ellen Burstyn, a także innych świetnych aktorów jesteśmy informowani o zaletach nowoczesnych materacy, dokładnie dopasowujących się i podpierających równomiernie całe nasze ciała...Że tak napiszę: żal.pl

ocenił(a) film na 10
przemek_791

Och, przepraszam, zapomniałem jeszcze o majtkach, w których będę wyglądał jak gwiazda Hollywood :/

cardstert

Na Polsacie to tak niestety już jest! Prawie za każdym razem, kiedy oglądam jakiś film w nocnym paśmie, muszą puścić Telezakupy. Już prawie na pamięć znam reklamy Cosmodisku, odkurzaczy i jakiegoś ustrojstwa formującego biust w kule do kręgli przylepione do szyi. Wczoraj oglądałem "Niemoralną propozycję" i zostałem uraczony widokiem dmuchanego materaca za jedyne 199 złotych plus pompka. Aż boję się pomyśleć, co jeszcze zobaczę.

Łączę się z Wami w bólu ;)

ocenił(a) film na 8
cardstert

mam dokładnie to samo odczucie - a te reklamy w TVShop - masakra!!
przegięcie totalne z długością ich emisji!!

cardstert

Nie wiem jak was, ale mnie oprócz tych reklam, denerwuje jeszcze, że w środku filmu nagle wylatuje mi na pół ekranu infomacja o jakimś 'hicie polsatu' w sobotę o 20, czy coś takiego...

użytkownik usunięty
cardstert

niestety polsat w założeniu kaleczy filmy na wiele sposobów, ale dla requiem wart było pocierpieć. (:

ocenił(a) film na 9
cardstert

ja sobie w przerwie dałem w żyłę i jakoś zleciało

ocenił(a) film na 8
ocenił(a) film na 8
cardstert

Tyle komentarzy, a wszyscy się zgadzają, rzadkość na forach internetowych:)

Co do głównego wątku, niestety stacje komercyjne utrzymują się z reklam. Ustawowo blok reklamowy nie może przekraczać 12 minut, i w praktyce nie przekracza. Trudno się dziwić, że Polsat czy TVN wykorzystują to prawo maksymalnie, są to w końcu stacje komercyjne, więc naturalne jest, że dążą do maksymalizacji zysków. Sam fakt, że taki film po raz kolejny został wyemitowany jest już sam w sobie godny odnotowania. Jak wszystko na tym świecie, telewizja ma swoje plusy i minusy.

ocenił(a) film na 9
cardstert

Zgadzam się w pełni z tobą. Ja już od jakiegoś czasu przestałem oglądać filmy na takich stacjach jak TVN czy Polsat. Prawda jest taka, że tam w przerwach między reklamami lecą filmy. Raz, że straszne to wydłuża czas przed telewizorem, a dwa kompletnie traci się wątek i cały klimat filmu. Ale na komercje nie ma rady...

Dobre są reklamy w trakcie seriali. Otóż przerywają dany odcinek w samej końcówce, po to żeby po ich zakończeniu puścić dosłownie ostatnią minutę serialu.

Pamiętam jak na Euro 2008 (transmitowanego w Polsacie) w przerwie w meczu Polska - Niemcy nawalili tyle reklam, że na studio i analizę pierwszej połowy zostało im chyba 16 sekund :)

Teraz oglądam tylko filmy na Canal +, TVP, HBO. Przynajmniej mam pewność, że połowa czasu filmu to będą reklamy.

ocenił(a) film na 10
wolak_27

Ale takie reklamy (nie mówię o reklamach jakiś produktów!) np. filmów mają też plusy.Można zobaczyć trailery różnych filmów,programów,faktów! Mówię o TVN, bo to jedyna stacja,którą lubię:)

cardstert

zgadzam sie... mnie tez to bardzo drazni, dlatego wlasnie nie przepadam za polsatem.

ocenił(a) film na 7
cardstert

5-minutowe reklamy bym przetrawił - na załatwienie potrzeby czy skoczyc po coś do jedzenia ale nie po pół-godziny ! w międzyczasie mogłbym zobaczyć inny film - poważnie !