PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 684 tys. ocen
7,8 10 1 684272
7,6 75 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

mam ten film na płycie i zastanawiam sie czy poswiecic cenny czas na obejrzenie tego filmu... prosze o oceny... :)

ocenił(a) film na 10

Jeżeli potrafisz docenić prawdziwe kino to napewno nie będziesz żałowała.

użytkownik usunięty
sdfgd

nie ogladalam,ale musze przyznac,ze jak slucham muzyki do tego filmu to az mnie ciarki przechodza...piekna:)

użytkownik usunięty

nie ogladalam,ale musze przyznac,ze jak slucham muzyki do tego filmu to az mnie ciarki przechodza...piekna:)

ocenił(a) film na 8

Hm... ten film sie nawet nie ogladam. Załóz sobie słuchawki na uszy, pusć głośnio, poświeć cała swoją uwagę obrazom pojawiającym sie na ekranie, pozwól, aby ta cała mieszanina wcierala, wwiercała się w ciebie coraz głębiej i głębiej aż poczujesz, że jest ci niedobrze - przejdź się i zacznij oglądać dalej... Pełny odlot. W tym wypadku czujesz mniej wiecej to co bohaterowie... Na tym polega rewelacja tego filmu.

użytkownik usunięty
Revenga

fascynujace...przekonales mnie do tego filmu...:) dzieki:)

ocenił(a) film na 8

Proszę. Jak zobaczysz to opisz wrażenia =)

użytkownik usunięty
Revenga

jak obejrze to napewno opisze moje wrazenia...:)

użytkownik usunięty
Revenga

oglądałam...jak dla mnie zbyt chaotyczny... porusza ważne tematy nasze obsesje,niemoralność jednak jak dla mnie ten film to jeden wielki nieład... jedyne plusy to szybka akcja i wybitna muzyka... taka jest moja ocena.

ocenił(a) film na 10

Chaotyczny?? Myślę, że szybki montaż połączony z doskonałą muzyką i bardzo sugestywnymi zdjęciami to celowy zabieg mający na celu oddanie stanu psychicznego osób pogrążających się w uzależnieniu. A że u widza wywołuje poczucie zagubienia... W tym także tkwi jego siła.

Obiektywna ocena ? Prosze Bardzo!

Przedstawiona historia 4 narkomanow ktorzy walcza o kolejna dzialke. Historie przeplatane walka o narkotyki i tragediami zyciowymi. Muzyka ktora mysle kazdy slyszal.

Film warty polecenia poniewaz opowiada historie ktore codziennie mozemy sledzic w roznego rodzaju wiadomosciach.

8/10 Howgh~!