Czy ktoś mógłby polecić film podobny do "Requiem for a dream"?? ewentualnie "Illusionist" albo "Donie Darco" i tego typu 'zajebiste' mocne filmy. Dzięki wielkie. licze na was.
:) nie wiem czy podobne ale polecam film "gra", "drabina jakubowa", "wielkie nadzieje" i "pomiedzy niebem i ziemia" rownie wzruszajacy..
obejrzyj koniecznie Vanilla Sky :) to równierz film głęboko pozostający w psychice jak Reuiem :)
Zdecydowanie "Fight club" jeden z najlepszych filmów jakie widziałam. Naprawde mocny.
A ja bym polecił Grobowiec świetlików - na pewno obojetnie nie da się przejść obok tego filmu, a raczej animacji.
"Odmienne stany moralności". I wszystkie poprzednie, które wymieniono wyżej. "Grobowca świetlików" nie mogę polecić bo nigdy nie oglądałam. Mogę tylko powiedzieć, że "Funny Games" z 1997 jest lepsze.
Zgadzam się Valilla Sky, Fight club,
Przertwana lekcja muzyki może troche mniej "psychiczny" ale godny obejrzenia.
Nie wiem, czy jest ten film mocny, ale jest to kino nie zależne' Fuckin' Amal'
Produkcja chyba szwedzka.
Podobnym filmem jest "TRZYNASTKA" w którym zdolna uczennica pod wpływem koleżanek spada na same dno, ćpa, puszcza się itd. POLECAM
"Trzynastka"? 0.o widzialam nie polecam xD
za to podpisuje sie pod podpowiedziami "Vanilla Sky" i "Drabina Jakubowa". Absolutnie ;)
requiem klimatem przypominał mi trochę 'efekt motyla'.
więc moze siegnij po ten film?
"Przełamując fale" no i to, co już ktoś wspomniał, "Wielkie nadzieje"
PS jak dla mnie, film nie taki dobry (coś jak "Dzieci z dworca zoo")
ten film jest wyjatkowy i jedyny. podobny temat w zabawniejszej ale nieglupiej oprawie zobaczycz w filmie Klincz z Timem Rothem i Trzypakiem- polecam.
Polecam szczegolnie Przetrwać w Nowym Yorku inna nazwa Zapiski młodego koszykarza (Basketball Diaries), Trainspotting lub Las Vegas Parano :-)
witam, uzupełnie malym co nieco:)
MEMENTO
MILLION DOLLAR HOTEL
A SCANNER DARKLY
THE JACKET
TIDELAND
CONFESSIONS OF A DANGEROUS MIND
STAY
PROOF
REVOLVER
ROBI KIEłBIE WE łBIE:)
dobry film to też Żyć szybko umierać młodo :D