PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=482807}
6,2 69 tys. ocen
6,2 10 1 68859
4,3 15 krytyków
Resident Evil: Afterlife
powrót do forum filmu Resident Evil: Afterlife
Dziory

I znowu to samo będzie, kolejny filmowy
resident na którym zawiodą się fani gry...

ocenił(a) film na 9
White Wolf

Jako, że zapomniałem iż nie można po dłuższym czasie edytować wypowiedzi, zadaję pytanie jeszcze raz: Jak myślicie, czy Wesker znowu przeżyje wybuch ? :)

Dziory

Nie.

ocenił(a) film na 10
White Wolf

tak ... bo przecież była scena ze spadającym spadochronem jak gwiazdor-asfalt wychodzi z kanału

Skrapi_Koko

Może i Tak

ocenił(a) film na 10
White Wolf

fakt że zwróciłem na to uwage jak trzeci raz oglądałem film .... ale ewidentnie widać tam spadochroniarza .... Wesker jak było widać przy ostatniej walce jest piekielnie szybki , więc mógł dać rade

Skrapi_Koko

NIezły jesteś skoro widziałeś ten film przynajmniej trzy razy. Ja jako fan serii gier miałe ochote wyjść z kina.

ocenił(a) film na 10
White Wolf

no weź ... przecież ten film to wypas klimatyczno-oczojebny

Skrapi_Koko

Tak wiem. Film podobałby mi się bardziej jeśli nie byłbym fanem gier. Efekty , gra aktorska spoko, ale brak klimatu i fabuły gier...

ocenił(a) film na 10
White Wolf

klimatu gier nie ma ... ale ma swój też zajebisty klimat
ja też lubie gry z tej serii .... no może jakims mega fanem nie jestem ... ale oddzielam film i gre ... a dodatkowego smaku dodaje fakt iż jest tutaj dużo elementów z gry .... np postacie czy przeciwnicy ... fakt że nie idzie to fabularnie jak w grze ... no ale przecież to jest film NA PODSTAWIE gry .... a nie dopełnieniem jej fabuły

Skrapi_Koko

No cóż co prawda jest więcej elementów z gry niż w poprzednich częściach fimu, ale w grze bohaterami byli ludzie z krwi i kości a nie tacy kozacy co to sie niczego nie boją.

ocenił(a) film na 10
White Wolf

racja ... troche z tym "herosowaniem" przesadzili .... wg.mnie problem leży w 3 części gdzie ... hmmm jakby to powiedzieć ... za mocno pchnęli fabułe do przodu ... te super zdolności Alice i jeszcze ostatnia scena gdzie znalazła te wszystkie klony , mocno mnie zmartwiła .... ale na szczęśćie na początku tej części dość dobrze z tego wybrnęli .... likwidując klony i zmiejszając zdolności Alice.

Ps. 2 część najbardziej podobna do gry .... ta kopia sceny z gry 3 cześci gdzie policjanci są atakowani przez zombie ... to było dobre

Skrapi_Koko

W większości się z tobą zgadzam. Zobaczymy co będzie w następnej części.

użytkownik usunięty
Skrapi_Koko

Człowieku dzięki za tę wypowiedź bo myślałem, że popełnili znowu ten sam błąd co CAPCOM - uśmiercenie Weskera. A co do równowagi pomiędzy grą a filmem to wszyscy powinni sobie odpuścić te urazy, bo jako fan wszystkich części resident evil (najlepsze pierwsze 3 części) uważam, że przez takie myślenie traci się wszystkie wrażenia z filmu. Patrzmy na film jak na film.

ocenił(a) film na 10

Wesker w tym filmie był super i mam nadzieje że pojawi sie następnej częsci