PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=482807}
6,2 69 tys. ocen
6,2 10 1 68859
4,3 15 krytyków
Resident Evil: Afterlife
powrót do forum filmu Resident Evil: Afterlife

Szybka, wartka, choć totalnie pozbawiona realizmu akcja, totalnie mdła, nieciekawa fabuła, bijący po oczach nierealizm. Sczegolnie denerwuje wyjasnienie, skad wziely sie macki u zombie (tak fajnie wyjasniono to w grze), ten koles z toporem tez totalnie z kontekstu wyjety, nie wiadomo, skad sie wzial etc. Fabuła nie trzymająca się kupy, pełna niedomówień i nie wyjaśnionych kwestii. Za to ogromny pluz za muzykę - najlepsza z wszystkich wydanych dotąd filmów RE, genialna.

Film trzymajacy poziom poprzednich dwoch czesci, a wiec... Nie polecam, tylko dla fanow serii.

ocenił(a) film na 1
BastradPL

Jak to "nie wiadomo skąd się wziął"? Przyleciał na toporze z wyspy Majinich;)

ocenił(a) film na 3
BelzeBoobies

No właśnie.te filmy są tworzone na podstawie gier resident evil. Jeśli ktoś grał w re5, a potem oglądał afterlife, to jedyne co mu przyjdzie to pokiwać głową z wielkim politowaniem nad twórcami "arcydzieła". nie dość że bez żadnego związku dodano egzekutora, zombie przyprawiono macki(a byli zarażeni virusem, a nie pasożytem z re5!!) to jeszcze dodano wątek weskera który kompletnie popsuł i tak zryty film. wesker momentami gada dosłownie tekst z gry, a całość akcji z jego udziałem jest tak głupia żałosna i żenująca że szkoda słów. Wystarczy zobaczyć na YT choćby jeden filmik z re5 (chodzi weskera), perfekcja, głos, akcja na najwyższym poziomie. A tu, film z udziałem żywych aktorów a a bieda aż piszczy. no i jeszcze te postacie z poprzednich części. takimi to "trikami" producenci chcieli urozmaicić film? nie dziękuję już wolałbym oglądnąć coś mniej "oryginalnego" ale bardziej trzymającego się kupy, np jak dwójka.

ocenił(a) film na 1
uFGoogle

Panowie, obejrzałem wczoraj RE Degeneracje i powiem Wam, ze jeżeli ktoś z Was jeszcze tego nie zrobił to czas nadrobić zaległości, ta animacja jest po stokroć lepsza od tych szmir Andersona, naprawdę.

ocenił(a) film na 4
Debesciak

Zgadzam sie w 100%! Tak poza tym robiona jest druga czesc RE w formie takiej wlasnie ciekawej animacji :) Czekam z niecierpliwoscia.

ocenił(a) film na 5
Debesciak

Animacja ciekawa i warta obejrzenia. Nie to co to coś noszące tylko nazwę RE. RE Degenerację również polecam :)

BastradPL

Hmmm ... mam mieszane uczucia po obejrzeniu tego filmu. Część rzeczy ok, fajna rozpierducha na ekranie, ale po zobaczeniu Scofielda pomyślałem NO WAY! To było przegięcie. Brakowało tylko tego, zeby miał podkop pod ta klatką i dziary na plecach ~~ Jak dla mnie 6/10 i nic więcej ;]