PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=657675}

Rio 2

2014
6,6 25 tys. ocen
6,6 10 1 25141
5,7 7 krytyków
Rio 2
powrót do forum filmu Rio 2

Z początku nawet chciałam iść na to do kina, gdy się nie udało oglądnęłam w internecie. Film
niestety mało śmieszny, miejscami nudny. Za dużo wątków, co chwila zmieniała się scena. Mało
Juli, nie za bardzo widać, że Blu i ona się kochają.
Dobre strony to to, że film nie kręcił się dookoła dzieciaków, jak to czasem bywa. Były, ale tylko
jako postacie drugoplanowe. Fajny był też pomysł z ratowaniem dżungli, tylko mogli go bardziej
rozwinąć. Inne wątki dość typowe: odnalezienie ojca, trudności ze znalezieniem się w
towarzystwie. Dodatkowo gdy Julia spotkała się ze swoim pewnie od paru lat niewidzianym
ojcem, miałam takie wrażenie: O, cześć tato, jak fajnie że jednak nie zginąłeś wtedy w pożarze.
Witaj córko, miło cię znowu widzieć.
Pierwsza część była super, naprawdę, i myślałam, że druga też taka będzie. Szkoda, że tą część
spaprali, bo prawdopodobnie zarobią za mało i nie ma co liczyć na rio 3 :(.
Trochę negatywnie napisana recenzja :(. Dobre strony też próbowałam wycisnąć, ale z mojej
perspektywy za dużo ich nie ma.

ocenił(a) film na 5
Chantoria

Film za mało zarobił? Haha dobre :D 493 miliony czyli 9 więcej od jedynki i na dodatek dwójka cały czas powiększa swoje zarobki. Uwierz mi że będzie trzecia część.

ocenił(a) film na 10
Chantoria

on ma rację, film zarobił dużo więcej niż jedynka, no i cały czas dwójka powiększa swoje zarobki, więc jest bardzo duża szansa że będzie rio 3

ocenił(a) film na 5
emiliario3

no to nie wiem, jakim cudem ten film więcej zarobił, skoro jest gorszy od pierwszej części. I nie rzucajcie się na mnie tylko dlatego, że mam inną opinię.

ocenił(a) film na 5
Chantoria

Nikt się na ciebie nie rzuca. Z filmami z reguły jest tak że każda następna część zarabia więcej od poprzednika, tylko niektóre filmy są wyjątkami.

użytkownik usunięty
Chantoria

Sequele hitów zazwyczaj przyciągają widzów. Ten sequel został zrobiony tylko dla pieniędzy, w przeciwieństwie do Shreka 2 i Jak Wytresować Smoka 2. Te sequele były nawet lepsze od pierwszych części.

Chantoria

Zgadzam się z twoją opinią, a w szczególności z faktem istnienia zbyt wielu wątków i brakiem chęci ich rozbudowania. A co do Blu i Julii to też się zgadzam "po za nie którymi scenami" że traktowali się bardziej jak kumple niż jak tzw. nierozłączki.

P.S: Film zapewne zarobił tak dużo dzięki reklamie jak i mistrzostwom w Brazylii. Rio3 wyjdzie pewnie na mistrzostwa olimpijskie w 2016

użytkownik usunięty
Bilet95

Mnie też denerwowała ta kampania reklamowa. Monte z Niko (jeden z bohaterów filmu) pojawiały się nawet 3 miesiące po premierze. Rio 3 ma mieć premierę w 2017, ale studio na razie ma inne filmy, nad którymi musi popracować.