Z początku nawet chciałam iść na to do kina, gdy się nie udało oglądnęłam w internecie. Film
niestety mało śmieszny, miejscami nudny. Za dużo wątków, co chwila zmieniała się scena. Mało
Juli, nie za bardzo widać, że Blu i ona się kochają.
Dobre strony to to, że film nie kręcił się dookoła dzieciaków, jak to czasem bywa. Były, ale tylko
jako postacie drugoplanowe. Fajny był też pomysł z ratowaniem dżungli, tylko mogli go bardziej
rozwinąć. Inne wątki dość typowe: odnalezienie ojca, trudności ze znalezieniem się w
towarzystwie. Dodatkowo gdy Julia spotkała się ze swoim pewnie od paru lat niewidzianym
ojcem, miałam takie wrażenie: O, cześć tato, jak fajnie że jednak nie zginąłeś wtedy w pożarze.
Witaj córko, miło cię znowu widzieć.
Pierwsza część była super, naprawdę, i myślałam, że druga też taka będzie. Szkoda, że tą część
spaprali, bo prawdopodobnie zarobią za mało i nie ma co liczyć na rio 3 :(.
Trochę negatywnie napisana recenzja :(. Dobre strony też próbowałam wycisnąć, ale z mojej
perspektywy za dużo ich nie ma.
Film za mało zarobił? Haha dobre :D 493 miliony czyli 9 więcej od jedynki i na dodatek dwójka cały czas powiększa swoje zarobki. Uwierz mi że będzie trzecia część.
on ma rację, film zarobił dużo więcej niż jedynka, no i cały czas dwójka powiększa swoje zarobki, więc jest bardzo duża szansa że będzie rio 3
no to nie wiem, jakim cudem ten film więcej zarobił, skoro jest gorszy od pierwszej części. I nie rzucajcie się na mnie tylko dlatego, że mam inną opinię.
Nikt się na ciebie nie rzuca. Z filmami z reguły jest tak że każda następna część zarabia więcej od poprzednika, tylko niektóre filmy są wyjątkami.
Sequele hitów zazwyczaj przyciągają widzów. Ten sequel został zrobiony tylko dla pieniędzy, w przeciwieństwie do Shreka 2 i Jak Wytresować Smoka 2. Te sequele były nawet lepsze od pierwszych części.
Zgadzam się z twoją opinią, a w szczególności z faktem istnienia zbyt wielu wątków i brakiem chęci ich rozbudowania. A co do Blu i Julii to też się zgadzam "po za nie którymi scenami" że traktowali się bardziej jak kumple niż jak tzw. nierozłączki.
P.S: Film zapewne zarobił tak dużo dzięki reklamie jak i mistrzostwom w Brazylii. Rio3 wyjdzie pewnie na mistrzostwa olimpijskie w 2016