PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=657675}

Rio 2

2014
6,6 25 tys. ocen
6,6 10 1 25141
5,7 7 krytyków
Rio 2
powrót do forum filmu Rio 2

Tego właśnie można było się spodziewać. No bo czego innego? Zrobili dobry film kiedyś, no to teraz
damy ten sam tytuł, dopiszemy dwójkę i debile przyjdą do kin. Ten film to jakaś masakra i
pogwałcenie świetnej pierwszej części. Coś strasznego. Jak poziom może aż tak spaść. Tak.
Dokładnie - spaść!!!! Aż na samo dno.

2/10

ocenił(a) film na 5
robokob

Nie jest aż tak źle, film nie spadł tak nisko, chociaż jest bardzo duża dziura pomiędzy pierwszą a drugą częścią.
Jedno pytanie. Co to za Rio, gdy prawie przez cały film byli w Amazonii, a na końcu jeszcze się do niej przenieśli ?!

ocenił(a) film na 5
Chantoria

A co mieli twoim zdaniem zmienić tytuł filmu? -_- W Madagaskarze 2 i 3 też akcja filmu działa się gdzie indziej.

ocenił(a) film na 5
maladzonaga

Mogliby zrobić, że akcja dzieje się w Rio, bo w jedynce działa się właśnie w Rio i jedynka była lepsza, cała ta przeprowadzka do Amazoni była bez sensu

ocenił(a) film na 5
Chantoria

To by musieli fabułę zmienić kompletnie.

ocenił(a) film na 5
maladzonaga

chodzi mi o to, że na końcu przeprowadzili się tam na stałe

ocenił(a) film na 5
Chantoria

Julia powiedziała pod koniec że będą spędzać wakacje w Rio, skąd wiesz że fabuła ewentualnej 3 części nie będzie się opierała właśnie na tym?

ocenił(a) film na 5
maladzonaga

Możliwe, mam nadzieję, że w trzeciej pojadą na wakacje do Rio i coś tam się będzie działo, szczerze to zapomniałam o tym incydencie z wakacjami w Rio.

ocenił(a) film na 5
Chantoria

Spoko :P Jestem dużym fanem tego filmu i wiem że dwójka byłą słabsza zdecydowanie od jedynki. Mam duży żal do Carlosa Saldanhy że nie postarał się trochę bardziej.

ocenił(a) film na 5
maladzonaga

czyli też uważasz, że nieźle się stoczyli, pomiędzy pierwszą a drugą częścią ? Mi się też nie za bardzo podobało, jak gdy walczyli o terytorium to grali w piłkę. Po pierwsze nie lubię piłki nożnej :p, a pod drugie przez to te ptaki wydały mi się takie uczłowieczone. Niby skąd wzięły ten pomysł, jak były przeciwne ludziom...

ocenił(a) film na 5
Chantoria

W sumie ciekawe co piszesz bo nie zastanawiałem się nad tym ale to prawda. Moim zdaniem Blue Sky Studio po stworzeniu pierwszej części Rio przestało tworzyć filmy na poziomie. Może cię to dziwić że tak piszę bo dałem i tak 10, ale wiesz...przywiązanie do filmu jest większe.

maladzonaga

Ja mam nadzieje że nie będzie tak jak z epoką lodowcową że każda następna części coraz gorsza (choć wiem że ludzie muwią rużnie ale mnie już tak się niepodobały) i że po słabej dwójce dadzą nam fajną trojkę, a nie jeszcze gorszy film wedle myśli wydoić pieniądze

ocenił(a) film na 5
Bilet95

Też mam taką nadzieję i szczerze moim zdaniem BSS powinno obowiązkowo zrobić trzecią część i powinna odnieść sukces żęby zmazać lekką plamę dwójki.

A tak wgl to te błędy ortograficzne w nawiasie to specjalnie czy jesteś dyslektykiem?

maladzonaga

Jestem dyslektykiem. Dlatego moje wypowiedzi są dość chaotyczne

ocenił(a) film na 5
Bilet95

Spoko, wolałem się zapytać bo takie rzeczy mi się często w oczy rzucają.

Chantoria

Właśnie aż tak.