PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=657675}

Rio 2

2014
6,6 25 tys. ocen
6,6 10 1 25141
5,7 7 krytyków
Rio 2
powrót do forum filmu Rio 2

Moje wrażenie ogólne jest takie, że film jest średni. Daję 6/10 z powodu probelmu, jaki moim zdaniem producenci filmu mieli ze scenariuszem - jest on po prostu ciągnięty nieco na siłę. Nie przekonuje. Nie trzyma w napięciu. Wszystko co się dzieje jest oczywiste do bólu. Zabawne momenty, świetna animacja i dobra ścieżka dźwiękowa składają sie u mnie na ocenę 6, ale patzrąc na całośc ten film, to po prostu wyciskanie jeszcze odrobiny szmalu ze starego pomysłu.

ocenił(a) film na 9
nazgul43

Gdzie widziałeś? Pewnie jakieś pokazy przedpremierowe?

ocenił(a) film na 6
_Anonim_

Cinema City, Galeria Mokotów, Warszawa.

ocenił(a) film na 6
_Anonim_

A, wydaje mi się, że polska wersja językowa jeszcze nie do końca jest dopracowana. Moim zdaniem to nie jest wersja finalna.

ocenił(a) film na 5
nazgul43

Z bólem musze przyznać że scenariusz kuleje lekko w tej części.

ocenił(a) film na 9
maladzonaga

Ciesz się że w ogóle zrobili jakąś kontynuację. Trzeciej części nie wykluczają ;p

ocenił(a) film na 5
_Anonim_

Nie narzekam bo film mi się osobiście podobał, ale chce obejrzeć film z polskim dubbingiem.

_Anonim_

ze względu na raka scenarzysty ostatniego filmu dona ryhmera

nazgul43

film przeciez juz leci normalnie w kinach, a co do przewidywalnosci... no przeciez to jest film dla dzieci, jaki ma byc ?
Wielki plus to ze jest baaardzo kolorowy i piękny, natomiast wiele zartow bylo dla dzieci niezrozumialych, byl troche za dlugi i momentmi przynudnawy...takie jest moje zdanie, chociaz z drugiej strony wszystkie bajki dla dzieci maja niezrozumiale dla nich zarty ; -)
moze jednak dla 5 letniego dzieciaka bardzej odpowiedni bylby listonosz pat ;p

ocenił(a) film na 5
grubakotka

To fakt, nie wszystkie żarty są dla dzieci zrozumiałe, w pierwszej części też tak było.

ocenił(a) film na 6
grubakotka

Jest dla dzieci, ale inne animacje, np. Nemo, Jak Wytresować Smoka czy Potwory pokazują, że da się zrobić fajny scenariusz. Ten można by nieco odwrócić i już byłoby o wiele wiarygodniej :).

nazgul43

teraz szykuje się spin-off dory i 2 cz.jak wytresowac smoka 1 w 2015r,2 w czerwcu 20

grubakotka

i wielki świat

ocenił(a) film na 9
nazgul43

Ja osobiscie jeszcze niewiedzialam ale nawet jezeli nie jest taka dobra jak 1 to i tak pójde bo uważam ze powinno sie cieszyc ze wgl ją zrobili :3.
PS Mam nadzieje ze nie spaprzą 3 (jeżeli wl bedzie) tak jak to zrobino w przypadku króla lwa :3

Nike04

mam nadzieję,że to ostatni film ze względu na raka dona ryhmera

ocenił(a) film na 5
patka_25

Przecież Rhymer nie żyje od dwóch lat i to wcale nie jest powód żeby nie kręcić trzeciej części.

ocenił(a) film na 7
nazgul43

Muszę się zgodzić: scenariusz taki sobie. Za to animacja przepiękna, niektóre sceny przyprawiają o zawrót głowy. Miałam też trochę wrażenie, ze to taka reklamowka Brazylii przed Mundialem - pretekst do pokazania największych miast, próba skuszenia turystów.