Moje wrażenie ogólne jest takie, że film jest średni. Daję 6/10 z powodu probelmu, jaki moim zdaniem producenci filmu mieli ze scenariuszem - jest on po prostu ciągnięty nieco na siłę. Nie przekonuje. Nie trzyma w napięciu. Wszystko co się dzieje jest oczywiste do bólu. Zabawne momenty, świetna animacja i dobra ścieżka dźwiękowa składają sie u mnie na ocenę 6, ale patzrąc na całośc ten film, to po prostu wyciskanie jeszcze odrobiny szmalu ze starego pomysłu.
A, wydaje mi się, że polska wersja językowa jeszcze nie do końca jest dopracowana. Moim zdaniem to nie jest wersja finalna.
Ciesz się że w ogóle zrobili jakąś kontynuację. Trzeciej części nie wykluczają ;p
Nie narzekam bo film mi się osobiście podobał, ale chce obejrzeć film z polskim dubbingiem.
film przeciez juz leci normalnie w kinach, a co do przewidywalnosci... no przeciez to jest film dla dzieci, jaki ma byc ?
Wielki plus to ze jest baaardzo kolorowy i piękny, natomiast wiele zartow bylo dla dzieci niezrozumialych, byl troche za dlugi i momentmi przynudnawy...takie jest moje zdanie, chociaz z drugiej strony wszystkie bajki dla dzieci maja niezrozumiale dla nich zarty ; -)
moze jednak dla 5 letniego dzieciaka bardzej odpowiedni bylby listonosz pat ;p
To fakt, nie wszystkie żarty są dla dzieci zrozumiałe, w pierwszej części też tak było.
Jest dla dzieci, ale inne animacje, np. Nemo, Jak Wytresować Smoka czy Potwory pokazują, że da się zrobić fajny scenariusz. Ten można by nieco odwrócić i już byłoby o wiele wiarygodniej :).
Ja osobiscie jeszcze niewiedzialam ale nawet jezeli nie jest taka dobra jak 1 to i tak pójde bo uważam ze powinno sie cieszyc ze wgl ją zrobili :3.
PS Mam nadzieje ze nie spaprzą 3 (jeżeli wl bedzie) tak jak to zrobino w przypadku króla lwa :3
Przecież Rhymer nie żyje od dwóch lat i to wcale nie jest powód żeby nie kręcić trzeciej części.