PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=566036}

Rodzina Addamsów

The Addams Family
2019
6,1 19 tys. ocen
6,1 10 1 19386
5,4 13 krytyków
Rodzina Addamsów
powrót do forum filmu Rodzina Addamsów

Bardzo pozytywnie mnie zaskoczyli ci Adamsowie, stara wersja nie była raczej pedagogiczna a tutaj owszem! Mamy nie tylko zabwę, humor, życie na opak, ale też morał. Sprawa odmienności jakże ważna współcześnie, kiedy mamy coraz więcej imigrantów róznego koloru skóry, różnych subkultur czy nawet orientacji seksualnych, Wszystko to jest straszne tylko dla tych, k†órzy nie chcą poznać blizej tej odmienności. :) Brawo!

mysiax

Haha, ja mialam bardzo podobne odczucia w tracie filmu. Watek edukacyjny bardzo pozytywnie mnie zaskoczyl. Uczy tolerancji i to w taki prosty, nie wymuszony sposob. Moja kilkuletnia corka od razu zrozumiala sens:)

Lencuszka

dajmy robic dzieciom to, do czego zostaly powolane !;) bardzo madry i zabawny film, rowniez polecam na weekend

mysiax

Tak i to jest fajne, a dzisiaj ciężko o tolerancje i takie bajki są potrzebne w uświadamianiu ludzi i dzieciaków.

wasiczek1

"inność" nie jest gorsza, to przeslanie wynieslismy z kina. ogolnie w dowcipie i humorze przemycono sporo moralow. brawo

ocenił(a) film na 9
mysiax

Teraz to zdecydowanie bajka dla calej rodziny, nawet dla tych najmlodszych. Bajka nie straszy juz tak jak jej poprzednie wersje i za to duzy plus.

ocenił(a) film na 3
mysiax

Oj, Zosiu, Zosiu, za dużo patrzysz i słuchasz tvn-u. Odmienność to także, jak by nie było, zboczeńcy, mordercy itp.

mysiax

Orientacje są 2. Prawidłowa i zje-bana. Wszelkie pedo, homo itd zaliczają się do tej drugiej i nie ma sensu ich wyodrębniać. Rycie dzieciom bani tolerancją w świecie gdzie odmienność oznacza dewiację też jest zbędne