PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=125703}

Rodzinny dom wariatów

The Family Stone
2005
6,4 25 tys. ocen
6,4 10 1 24951
5,2 8 krytyków
Rodzinny dom wariatów
powrót do forum filmu Rodzinny dom wariatów

w czasie pokazu prasowego widzowie wychodzili z seansu. ostatnie 10 minut projekcji można naprawdę sobie odpuścić, i tak wszystko jest oczywiste. dawno nie widziałem tak fatalnego filmu, tak pod względem fabularnym, jak i z uwagi na reżyserię. koszmar. odradzam wszystkim. zdecydownie 1/10, choć tak i tak za dużo.

ocenił(a) film na 3
mihal

Wytrzymałam do końca, ale z trudem, bo to nieoryginalny, nieśmieszny i nudny film.

mihal

E tam nie znacie się mi tam się film podobał to taki zmodernizowany Frank Capra, czyli stara szkoła nie rdzewieje ;).

Rimmi87

no proszę Cię, nie żartuj. ten film nie jest podobny do niczego sensownego w historii kinematografii. w którym momencie Ci się podobał? bo mi najbardziej przy końcowych napisach...

ocenił(a) film na 8
mihal

przecież film jest świetny, głęboki i wzruszający! akcja również dzieje się cały czas, momentami śmieszny, choć przeplatane wszystko smutkiem i refleksją nad bliskością, rodziną i dążeniem do własnych marzeń, nie wiem jak można tego nie widzieć ???

Miska84

Dokładnie. Mam wrażenie jakbym oglądała zupełnie inny film niż założyciel tematu. Ale są gusta i guściki ;)

Miska84

Jak lubisz takie filmy to polecam "Sierpień w hrabstwie Osage" :)

ocenił(a) film na 1
mihal

Lepiej bym tego nie ujęła.

Pozdrawiam

mihal

Widziałem go przypadkowo w kinie - typowy sezonowy wypełniacz, kiedy najlepsze premiery czekają już na przyszły rok, i produkcyjniak do nabijania kasy w czasie świąt. Z powodów komercyjnych jego twórcy upchnęli w nim wszystko, co się dało na taki okres: komedię romantyczną, familijną i świąteczną plus dramat rodzinny, i wyszła z tego fabularnie bardzo chaotyczna i słabiutka mieszanka.

mihal

Uważam , że to dobry film (może nie fenomenalny,ale dobry). Jedyna uwaga to trochę zły dobór aktorów.