PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=566438}

Roman Barbarzyńca

Ronal barbaren
2011
6,1 31 tys. ocen
6,1 10 1 30536
4,4 9 krytyków
Roman Barbarzyńca
powrót do forum filmu Roman Barbarzyńca

Świetne poczucie humoru ale nie dla każdego, ja bynajmniej bawiłem się bardzo dobrze oglądając Romana. Polecam dla ludzi z poczuciem humoru, ubaw murowany! :)

Matatjahu6

Spoko ale jak coś to przynajmniej nie bynajmniej

przynajmniej jest to partykuła wyznaczająca minimalny, możliwy do zaakceptowania przez mówiącego zakres czegoś, np. Wypij przynajmniej mleko., lub komunikująca, że ilość lub miara czegoś jest nie mniejsza od wymienionej i że może być większa, np. Wyjechała przynajmniej na rok.

bynajmniej oznacza: wcale, zupełnie, ani trochę, zgoła (zwykle w połączeniu z następującą partykułą nie)
Głos miał donośny, ale bynajmniej nie przykry.

ocenił(a) film na 7
samel15

Bynajmniej dziecko może również oznaczać "zupełnie", bardzo Cię proszę, jeżeli chcesz kogoś poprawiać to najpierw zaczerpnij poprawną informację, nie mówię tego złośliwie ale słowo "bynajmniej" w mojej wypowiedzi jest użyte poprawnie, pozdrawiam. Chciałbym jeszcze dodać, że to nie lekcja języka polskiego więc, nawet jeśli popełniłbym błąd to nie o to chodzi na tym serwisie.

Matatjahu6

Nie bierz tego do siebie zrobiłem to tylko dlatego, że ludzie często popełniają podstawowe błędy w pisowni języka polskiego, a czasami gdy się kogoś poprawi to później zapamięta i nie szerzy swojej niewiedzy. Co do przykładu to wziąłem pierwszy lepszy z neta. Aczkolwiek dalej uważam, że bynajmniej w tym miejscu jest niepoprawne, ale nie drążę bo również mogę się mylić nie jestem ekspertem. Proponuje nie drążyć tematu pozdro.

ocenił(a) film na 7
samel15

Oki, trzymaj się pozdrawiam. :)