Dla dzieci to bajka nie jest mnie jako dorosłego też nie urzekła ani nie zachwyciła wiec do kogo jest kierowana.Sama animacja jest dużo poniżej przeciętnej teksty słabe głos Mozila był strasznie drażniący reszta dubbingu ujdzie.Nie wiem z jakiej wytwórni pochodzi ten film ale jest to nie wypał.
Mnie dodatkowo rozczarowało słabiutkie 3D. Nic nie wyszło z ekranu. "Bajka" strasznie przesycona sexem.
Dokładnie to samo pytanie zadałam sobie po obejrzeniu filmu. Dla kogo? Na pewno nie dla dzieci. Dla dorosłych? Możliwe, ale z innym poczuciem humoru, niż moje (a podobno mam duże). Ewentualnie dla wielbicieli twórczości Tolkiena, jako swego rodzaju pastisz lub wręcz parodia "Władcy Pierścieni".
Mam podobne odczucia. To nie jest bajka dla dorosłych, ani tym bardziej dla dzieci. Może dla gimnazjalistów?
Dokładnie,
Mnie kompletnie rozczarował... nawet Stuhr jest słaby... kurde, w Nowych Szatach Króla to dawał popis.. ale to chyba kwestia samych dialogów (moim zdaniem teksy na siłę były robione na "luzackie"), które są fatalne i ogólnie rzecz biorąc nie wiem do kogo skierowane... bo nie do dzieci ani chyba do dorosłych. A twierdzenie że do kogoś pomiędzy może obrazić gimnazjalistów i licealistów, czego bym nie chciał robić. Będąc fanem Trylogii Tolkiena byłem tylko zażenowany tymi odnośnikami do Władcy... naprawdę, totalne nieporozumienie.
Według mnie film jest parodią Władcy Pierścieni Conana i kilku innych dzieł między innymi gry Brutal Legend jak również pewnych archetypów np elf zawsze zgodny z naturą film jest prosty żeby nie powiedzieć prostacki ale bawiłem się przy tym nieźle mimo kilku chwil zażenowania :)