PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=566438}

Roman Barbarzyńca

Ronal barbaren
2011
6,1 31 tys. ocen
6,1 10 1 30536
4,4 9 krytyków
Roman Barbarzyńca
powrót do forum filmu Roman Barbarzyńca

twórczości tolkienowskiej na ekranie tylko czy taki przeciętny oszołom czyli fan Tollkiena zrozumie ten film i aluzję w nim występujące ? Jest tu wiele odnośników do filmów o hobbitach.
Dla normalnej reszty społeczeństwa filmik przezabawny warty zobaczenie taka inna kreskówka niż wszystkie. Film raczej nie dla dzieci najmłodszych.

lubie_tulipany1

sam żeś oszołom

ocenił(a) film na 5
lubie_tulipany1

co ty chrzanisz?
Jakie aluzje, zwykłe parodie.
Wiele jest powieści o elfach, a akurat twórcy filmu wybrali pomysły Tolkiena. I to nie ma nic do rzeczy.
Co ciekawe co mają do tego hobbici?

ocenił(a) film na 3
lubie_tulipany1

Przeciętny oszołom ogląda ekranizacje Tolkiena, tak? Normalna reszta społeczeństwa nie ?? Co to ma być? I to pisze człowiek o nicku lubie tulipany... Zresztą, sam fakt że filmik jest dla ciebie przezabawny, mówi samo za siebie. Gratuluję inteligencji kury!

ocenił(a) film na 8
martachodynska

No niestety nikt normalny nie daje filmom które powstają na podstawie książek Tolkiena oceny 10/10. Te filmy są płytkie.
Tak naprawdę tylko Hobbit mnie zaskoczył pozytywnie i mam nadzieję że kolejne filmy będą na takim poziomie. Reszta to tylko przerost ambicji nad treścią.

ocenił(a) film na 3
lubie_tulipany1

Nie mam nic więcej do powiedzenia. Poziom dyskusji jest tak niski, że aż mi żal że ją prowadzę. Proszę się nieco ogarnąć . Może w życiu pomoże panu/pani oglądanie nieco ambitniejszych filmów niż kreskówka o chłopcu z gołą dupą... pan/pani jest zdecydowanie bardziej normalny/normalna niż ktoś kto ogląda i lubi Tolkiena.... bravo!

ocenił(a) film na 8
martachodynska

Co do Romana Barbarzyńcy. Film nie dla wszystkich jak sama widzisz. Niektórzy nie dostrzegą głębszej treści tej animacji.

ocenił(a) film na 3
lubie_tulipany1

Film bardzo głęboki.... aż się rozczuliłam...

ocenił(a) film na 3
lubie_tulipany1

1. Obvious troll is obvious
2. Succesful troll is succesful.

ocenił(a) film na 3
Mbeluba

Przeczytałem jakie komentarze wystawia ten pan, i cofam to, co powiedziałem.
To po prostu idiota próbujący sobie samoocenę. Tak czy siak, absolutnie nie karmić go dyskusją! Jeszcze pomyśli, że jego myśli są coś warte.

ocenił(a) film na 8
Mbeluba

Tak masz rację próbuje sobie podbić samocenę czy cokolwiek tam sobie jeszcze wymyślisz.
A na moje komentarze z reguły reagują dzieci Neo i MacDonaldów albo pokolenie Frugo a ty do której Ty się zaliczasz?